Rămâi conectat

Curier Județean

La grădiniţa ”Voinicel” din Cugir a luat startul: Modulul educaţional ”Şotron Doi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Grădiniţa „VOINICEL” Cugir, unitate subordonată Școlii Gimnaziale ,,Singidava’’, a demarat începând de joi, 26 martie a.c, activitatea ,,Modulul educaţional Șotron Doi’’, un proiect educațional adresat atât copiilor cât și părinților.

Sotron 2Potrivit conducerii unităţii şcolare, demersul se referă la copii de 2,3,4 ani care nu au frecventat grădinița și urmează să-și înceapă activitatea în anul școlar 2015-2016.

Scopul acestui proiect este acela de adaptarea treptată a copiilor la noile provocări care îi așteaptă, importanta acestei etape fiind atât de natura psihologica pentru copii, facilitând o adaptare treptată cu noul mediu, precum si de natură administrativa pentru părinte care va realiza înscrierea copilului la grădiniță.

Copiii vor explora sala de grupă in ritm propriu, ghidați de profesori si de părinți astfel încât primele experiențe de învățare sa fie pozitive si sa creeze premise favorabile pentru etapele următoare.

Săptămânal, copiii participă la sesiunile de maximum două ore alături de alți copii din grupul Șotron Doi, iar părintele participă la activitate pentru a facilita adaptarea treptata a acestora.

Copiii vor explora in mod structurat sala de grupă si grădinița astfel încât experiențele de învățare sa devină din ce in ce mai complexe.

Gustarea, rechizitele şi materiale pentru igienă vor fi oferite de

Asociaţia Ovidiu.ro, prin Programul ”Fiecare copil în grădiniţă”-

,,Experienţa noastră ne –a dovedit că, de la un an la altul, copiii se integrează tot mai greu in colectivitate, despărţirea de părinţi fiind foarte dureroasă. Prin aplicarea acestui program ne dorim să facilităm o bună şi uşoară adaptare a copiilor mici, astfel încât primul start al copiilor spre grădiniţă să fie o experienţă unică, însoţită de trăiri pozitive. Sperăm să fie cât mai mulţi copiii şi părinţii care să ne treacă pragul şi să fie beneficiarii acestui program foarte util. Noi îi așteptăm cu drag!,, ne-a declarat doamna prof. educator Lucia Durduc.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici

Unirea Ziarul

Publicat

în

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici Prin relocarea vechii policlinici, din 17 mai, în incinta spitalului din Alba Iulia, în clădirea de pe strada Muşeţelului ar urma să se mute Poliţia municipiului Alba Iulia, pe perioada în care clădirea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba se află în reabilitare. În acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea