Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

La Cugir: Asistența medicală școlară a condus la menținerea unei stări de sănătate în parametri normali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

spÎntr-o informare prezentată legislativului local din Cugir, Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS), subordonat primăriei arată că atribuțiile medicilor și asistenților medicali comunitari s-au desfășurat în conformitate cu legislația în vigoare, personalul încadrat reușind soluţionarea în mare parte a problemelor medico-sociale ale individului și familiei.

Toate aceste servicii, realizate printr-o colaborare permanentă între diverse instituții responsabile, au condus la menţinerea unei stări de sănătate în parametri normali a persoanelor din cadrul comunităţii.

O importanță deosebită a fost acordată sănătății preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ de pe raza orașului și localităților aparținătoare. Astfel, activitatea din cadrul Cabinetelor medicale școlare, s-a desfășurat normal, prin intermediul medicilor și a asistentelor din cadrul celor două cabinete: medical(dr. Olimpia Locktoș şi stomatologic, (dr. Ștefan Miere), situate în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Singidava”, care au furnizat servicii de asistență medicală tot mai bune. Potrivit raportului, la nivelul oraşului Cugir în perioada ianuarie – iunie  2016, activităţile desfăşurate pot fi centralizate astfel:

Asistenţa medicală stomatologică este asigurată de personal specializat în cadrul Cabinetului stomatologic şcolar, raportându-se în semestrul I – 2016, un număr total 475 de  persoane cărora li s-au efectuat 1.295 tratamente, Asistenţa medicală şcolară a avut scop de informare, profilaxie şi tratare primară a afecţiunilor întâlnite în colectivitate, astfel că în primul semestru au beneficiat de servicii medicale 1.341 de preșcolari și elevi. În conformitate cu desfășurătorul activităților prevăzut în legislația în vigoare, medicul școlar însoțit de asistenta medicală școlară a efectuat în cursul lunilor ianuarie, martie și mai 2016, examinările medicale de bilanț al stării de sănătate la preșcolarii din grădinițele cu program normal și program prelungit din orașul Cugir și localitatea Vinerea.

,,Au fost verificați astfel, în cursul semestrului I – 2016, un număr de 369 copii din cadrul grădinițelor cu program normal/prelungit de pe raza orașului Cugir și a localității Vinerea. Controlul a fost efectuat de personalul medical din cadrul Cabinetului medical școlar, asistați de educatoarea fiecărei grupe analizate, care deține dosarele fiecărui copil din instituție și este responsabilă de efectuarea examenului dezvoltării neuropsihice a copilului cu vârsta cuprinsă între 4-7 ani”, se mai arată în informarea SPAS Cugir.

(C.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea