Rămâi conectat

Actualitate

La Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, modelul grădinilor pariziene de amenajare a spaţiului verde

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii clasei a XI-a A, de la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, au participat la o prezentare PowerPoint a unor grădini celebre prin frumuseţea lor atât de pe continentul european, cât şi de pe alte continente, ne-a informat directorul adjunct al liceului, prof. Zamfira Costan, iniţiatoarea acţiunii. Evenimentul face parte din planul de diseminare a activităţilor de formare continuă, după ce a beneficiat anul trecut de o bursă Comenius, la Paris, pe tema „Grădinile Europei, monumente vii”, remarcând atât frumuseţea grădinilor, cât şi utilităţile acestora în viaţa omului.
Cu acest prilej, elevii au învăţat despre modul de organizare a grădinilor, despre îmbinarea vegetaţiei cu arhitectura, despre felul în care se amplasează şi se combină tipurile variate de plante şi, de asemenea, ce înseamnă a prezenta informaţii în faţa unui auditoriu.
„Profesia de dascăl te obligă la o învăţare continuă, la o optimizare a activităţii didactice, pentru a ţine pasul cu noul, cu schimbarea inerentă, cu cerinţele educaţionale. Ceea ce învaţă profesorul, transmite şi elevilor. Mi-am propus să materializez în continuare cunoştinţele achiziţionate la cursul din Paris, printr-un proiect de amenajare a spaţiului verde al unităţii pe baza propunerilor elevilor, concretizate în machete, desene sau prezentări PowerPoint, cu convingerea că toate aceste activităţi vor dezvolta şi vor pune în valoare abilităţi, talente, comportamente civice şi morale”, a declarat prof. Zamfira Costan, de la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea