// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

La Alba Iulia, proiectul Smart City va aduce parcări cu sisteme senzoriale și modalități de plată prin SMS

Proiectul Smart City aduce pe lângă alte noutăţi şi o nouă modalitate de plată a parcărilor. De această oportunitate se va bucura şi parcarea din centrul oraşului. Astfel, după modelul parcărilor din Timişoara, municipiul Alba Iulia va avea parcări…senzoriale.

Care va fi noutatea? Nu vor mai exista bariere, se va plăti pe SMS, iar Poliţia Locală va putea verifica cu ajutorul unei tablete sau smartphone dacă proprietarii parcare cu plata Alba Iulia01autoturismului au plătit parcarea.

“Este foarte simplu, nu mai trebuie să achite niciunde, nu mai trebuie să lase bonul în bord. Este foarte simplu, prin SMS. Este cel mai simplu lucru şi mai uşor de achitat. (…) Cel mai tare îi deranja pe oameni nu acel 1 sau 2 lei, ci faptul că intri, parchezi, scoți bon, vi înapoi, te duci să achiți, apoi se deschide bariera ca să poți să ieși. Timpul acesta pierdut, faptul că nu aveau bani mărunți, alte lucruri, îi deranja pe foarte mulți. Nu cred că leul acela care îți va veni pe factura telefonică va fi o problem,“ a declarat pentru Radio Unirea FM viceprimarul Gabriel Pleşa.

Primele măsuri în acest sens vor fi implementate până la jumătatea anului 2017,când riveranii şi nu numai, nu vor mai trebui să îşi facă griji că întârzie mai mult decât au preconizat şi că le expiră timpul. Cu ajutorul telefonului vor putea plăti pentru timpul de care mai au nevoie.

Pe lângă faptul că este o sursă pentru bugetul local, oferă şi comoditate şoferilor de a parca oriunde şi de a fi liniştiti că nu au nici o problemă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Răspunsuri la La Alba Iulia, proiectul Smart City va aduce parcări cu sisteme senzoriale și modalități de plată prin SMS

 1. Suieratorul 10.01.2017 la 18:03

  Se investesc alte cateva zeci/sute de mii de euro din bugetul local pe o parcare ce nu produce nici un leu pe zi pentru ca o ora de parcare costa cat in vest. Parcarile dintre blocuri platite de abonati sunt acoperite cu zapada nu se mai vad semnele cu vopsea ca e rezervata, si atunci pentru ce sa le mai platim???. Circulatia e varza din cauza drumurilor necuratate si a giratoriilor cu semafor – inventie havaiana. In nici un oras din tara nu mai exista o astfel de aberatie, toti cei care vin din alte orase se minuneaza. Bataie de joc in ultimul hal.

 2. renul 10.01.2017 la 18:56

  Prefer sa fac cumparaturile la Sebes decat sa caut loc de parcare in Alba Iulia.

  • !? 10.01.2017 la 21:01

   Tu ai impresia ca ii pasa cuiva unde iti faci tu cumparaturile? Ba, ce a devenit si sectiunea de comentarii. Bagati si niste retete de prajituri, eventual un horoscop ceva…

 3. Nelu 10.01.2017 la 22:43

  Chiar ca asta i cea mai mare prostie inventata de hava adica SENS GIRATORIU SI SEMAFOR FEREASCA DUMNEZEU SI SA I DEIE DZEU minte la hava sa scoata urgent ABERATIA ASTA.

 4. Fcd 11.01.2017 la 11:18

  E obligatia ta sa-ti cureti locul de parcare.nu a primariei.

 5. Rika fara frica 11.01.2017 la 18:35

  tot ce sa investi in alba a fost pentru a se putea fura din banii publici , sensuri giratori cu semafoare , mini sensuri giratori aiurea , parcari cu plata goale si mai ales dale de la elis pavaje… toate cu un scop , banu public sa fie cheltuit aiurea si furat din ei, d.n.a doarme ?

  hava trebuie suspendat din funtia de primar , la fel si dumitrel de la cja care are influenta la apa ctta sa unde e nevasta lui la resurse pe salar mare si pretu la apa e facut de cja , multe smecheri is facute de ei si voi nu stiati, acum se vede cum le pasa lor de voi cu frumuri necuratate si cu vrajeala ca iadu alb si nu putem curata zapada da banii vi putem loa.

 6. Rika fara frica 11.01.2017 la 18:39

  este gresit sa fie pus semafor in giratoriu , trebuia de la la 50 m sau mai mult fata de de giratoriu , daca nu e tot degeaba ca nu se fluidizeaza traficul si mai degraba il sofoca….