Rămâi conectat

Actualitate

La Abrud: Două fete orfane au “colindat” cutia milei şi şi-au făcut singure cadouri de sărbători

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Domnul a dat, Domnul a luat! Aşa ar fi putut gândi cu pioşenie clopotarul Bisericii Reformate din Abrud, duminică, 11 decembrie, după ce a observat că din cutia milei lipsesc banii donaţi de credincioşi. A anunţat totuşi Poliţia oraşului Abrud, care chiar a doua zi i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea furtului – două fete minore, de 14 şi 15 ani, de la o Casă de tip familial din Abrud. Acestea aveau bilet de voie din partea responsabililor de la Centrul în care fetele locuiesc, pentru a cumpăra ceva din oraş.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că cele două fete au pătruns duminică 11 decembrie, între orele 12.00 – 13.00, în Biserica Reformată din Abrud, chiar după terminarea slujbei şi au sustras din cutia milei, forţând-o uşor, suma de 210 lei. Clopotarul care supraveghează de obicei locul se afla în acel moment în clopotniţa bisericii. Orfanele au avut însă timp să îşi cumpere una celeilalte cadourile pe care copiii cu părinţi le primesc mereu în perioada sărbătorilor de Crăciun şi astfel banii sustraşi din cutia milei nu au mai fost recuperaţi.

Faţă de cele două minore au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Dacă gestul celor două fete orfane este de condamnat, o va stabili legea. Însă, putem fi înţelegători şi să privim lucrurile prin ochii lor de copii: nu au vrut decât să facă un cadou de Crăciun. (B.P.)

foto: Sorin Onisor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea