Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

La 27 de ani, un albaiulian a fost desemnat membru în Consiliul Economic și Social al României

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La 27 de ani, Mihai Dragoș a fost desemnat membru în Consiliul Economic și Social al României, fiind susținut de Consiliul Tineretului și de alte 29 de structuri reprezentative din societatea civilă.

Mihai Dragos01Decizia a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial al României. Printre atribuțiile plenului Consiliului Economic și Social se numără și avizarea proiectelor de acte normative.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Candidatura albaiulianului Mihai Dragoș, stabilit de 7 ani în București, a avut susținerea a 29 de structuri federative internaționale, naționale și județene, respectiv asociații cu expertiză pe diferite probleme de tineret.

”Consiliul Economic și Social trebuie revitalizat, cel puțin în privința conectării la tineri și organizații de tineret. Avem în jurul candidaturii Consiliului Tineretului din România o rețea puternică și care își dorește să se asigure că activitatea CES reflectă nevoile generației noastre. Suntem dispuși să investim în acest sens și ne așteptăm să vedem deschidere atât din partea celorlalți membri CES, cât și din partea factorilor de decizie”, a spus Mihai Dragoș, președinte CTR.

”Le mulțumesc organizațiilor care au susținut Consiliul Tineretului din Romania și pe mine în acest demers, mai ales având în vedere termenul foarte scurt în care a trebuit să pregătim totul. Voi începe în curând consultări pentru a vedea cum putem colabora pe viitor, atât pentru ca pozițiile pe care le voi avea în CES să fie reprezentative cât și pentru a ne asigura că activitatea acestei structuri este mai bine cunoscută. Nu pot să nu am însă un gust ușor amar la acest nou început de drum, având în vedere că decizia privind nominalizarea delegaților din partea societății civile nu este cu adevărat în mâinile societății civile și procesul este coordonat de structuri politice, dar și pentru că au fost probleme de transparență care au marcat procesul și cu siguranță și participarea și șansele unor organizații. Dincolo de activitatea efectivă în CES, aceste probleme vor trebui și ele abordate și soluționate”, a mai spus Mihai Dragoș.

Mihai Dragoș are peste 13 ani de implicare în activități de reprezentare și organizații ale elevilor, studenților și tinerilor, la nivel local, național și ca reprezentant al studenților, respectiv al tinerilor din România în foruri europene și globale de colaborare și reprezentare. Este Președinte al Consiliului Tineretului din România și a fost până în vara anului 2014 Președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). A fost implicat în procese care au influențat sau au generat acte normative precum Statutul Studentului, Metodologia privind funcționarea Centrelor de Consiliere a Carierei, Metodologia de finanțare a universităților, aspecte ce țin de finanțarea educației și multe altele. În prezent, în calitate de președinte CTR, se implică în asigurarea unei implementări adecvate a politicilor publice care vizează tinerii, inclusiv, printre altele, Strategia Națională pentru Tineret, Schema de Garanție pentru Tineri, participarea tinerilor la procese decizionale în societate. Un raport privind activitatea sa în procese de influențare a politicilor publice a fost dat publicității pe pagina web a Consiliului Tineretului din România, alături de informații referitoare la activitatea federației și de lista completă a organizațiilor susținătoare.

Consiliul Economic și Social este instituţie publică de interes naţional definită în cadrul Constituției României, tripartită, autonomă, cu atribut primordial în dezvoltarea dialogului social în România, prin calitatea sa de organism consultativ pentru Parlament şi Guvernul României și de realizare a dialogului tripartit între toate confederațiile patronale și confederațiile sindicale reprezentative la nivel național, precum și organizații ale societății civile, stabilite conform legii.

În total, tot joi, din partea societății civile au fost desemnați 15 membri: Constantin Mitache – Asociația Municipiilor din România, Daniela Vișoianu – Communication for Community, Loredana Urzică – Uniunea Studenților din România, Gheorghe Chioaru – OMENIA, Mircea Ciocan – ROMAVIS, Florin Valeriu Sălăjeanu – Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială – ASSOC, Mihai Dragoș – Consiliul Tineretului din România, Oana Florea – Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzului Statului, Sorin Mierlea – Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – ANPCPPSR, Radu Nicosevici – Academia de Advocacy, Dana Cavaleru – HR Club, Ion Anghel – Uniunea Profesiilor Liberale din România – UPLR, Bogdan Simion – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii – FONPC, Sevastița Grigorescu – Uniunea Națională a Cooperației Meșteșugărești – UCECOM, Gelu Duminică – Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea