Rămâi conectat

Politică Administrație

Kronospan Sebeș lansează serviciul de monitorizare live a emisiilor de la instalația de formaldehidă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fabrica din Sebeș a Kronospan, cel mai mare producător deplăci pe bază de lemn din România, a lansat serviciul de monitorizare live a emisiilorde la stația de formaldehidă, disponibil pe website-ul companiei, în secțiuneadedicată protecției mediului.

Tabela de monitorizare de la poarta fabricii este publică și funcțională încă din anul2007, însă, pentru a facilita accesul publicului larg la aceste date, de acum există și ocameră video care transmite zilnic, 24 de ore din 24, nivelul emisiilor deformaldehidă, precum și valoarea maximă acceptată la care trebuie făcutăraportarea.

“La panoul electronic de la intrare este afișată valoarea măsurătorii continue aemisiei de Carbon Organic Total, de la coșul instalației de producere deformaldehidă, care are o capacitate de 30.000 de tone/an. Se poate observa, înpermanență care este valoarea reală de emisie, dar și limita maximă admisă,respectiv 50mg/Nmc. Acest panou arată ceea ce am declarat întotdeauna: nu doarcă ne aflăm sub această limită, dar și că suntem departe de a o atinge”, spuneAdrian Băcilă, director de producție Kronospan Sebeș. Valorile reduse ale emisiilor se datorează celor mai bune sisteme de filtraredisponibile, create pe principiul precipitării electrostatice în aerul uscat și utilizatepentru purificarea aerului eliberat în atmosferă. Totodată, la procesul de protejare amediului contribuie și sistemele eficiente de exploatare și de întreținere implementateîn toate fazele procesului tehnologic (proceduri, instrucțiuni de lucru, program deîntreținere și reparații ale echipamentelor); colectare selectivă a deșeurilor saufiltrare controlată și la intervale scurte de timp.

“Cei care au fost preocupați de o informare corectă a publicului au consultatîntotdeauna panourile care afișează valoarea emisiilor de formaldehidă. Din păcate,am observat că, uneori, a fost omis acest pas, iar discursul public s-a axat pe mesajecare erau flagrant contrazise de o relitate demonstrată printr-o tehnologie ce nu poate fi acuzată de subiectivism. De aceea ne dorim să punem la dispoziția celorinteresați toate informațiile de care au nevoie pentru a putea face o evaluare corectăși obiectivă a situației”, adaugă Adrian Băcilă.

Puteți urmări aceste valori, în direct, accesând următorul link: http://kronospan.ro/#/protectia__mediului

comunicat de presă Kronospan Sebeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea