Klaus Iohannis: Locurile de muncă rămân în Alba chiar dacă un alt oraș va fi capitala viitoarei regiuni Centru

Aflat la Alba Iulia cu ocazia întâlnirii zonale a femeilor liberale din Ardeal, primvice-președintele PNL, primarul Sibiului, Klaus Iohannis a declarat pentru ziarul “Unirea” că, în cazul în care Alba Iulia nu va deveni capitala administrativă a viitoarei regiuni Centru, agențiile și instituțiile regionale care funcționează aici nu trebuie mutate și nu trebuie ca prin acest proces “să intervenim arbitrar și să desființăm locuri de muncă”.

B.P: „Locuitorii județului Alba sunt foarte îngrijorați că dacă Alba Iulia nu va fi capitala administrativă a viitoarei regiuni, mulţi dintre ei își vor pierde  locurile de muncă, prin mutarea agențiilor și instituțiilor regionale, cum sunt Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Curtea de Apel Alba Iulia și altele, în alte județe. Menționez că peste 60%, circa 70% din salariații din județul Alba sunt bugetari”.

ELIT

Klaus Iohannis – grupului de lucru PNL privind regionalizarea: “Mulțumesc! Foarte bună întrebare și foarte bună remarcă! Eu cred că acolo unde există centre de competență ele trebuie păstrate. Dacă acum, vorbim pentru regiunea Centru, ADR este în Alba, atunci este clar că în toți anii în care s-a lucrat la ADR Centru s-a format o echipă performantă, s-au creat competențe, care în niciun caz nu trebuie pierdute.

Nu cred că ar fi o mutare rezonabilă, nici măcar să mutăm ADR-ul, darămite să-l desființăm. Dimpotrivă, acolo unde s-a creat o competență ea trebuie folosită optimal și acolo unde oamenii trăiesc din aceste instituții, în niciun caz, nu trebuie să intervenim arbitrar și să desființăm locuri de muncă.

Știu că în Alba o bună parte din oameni lucrează și pentru ADR Centru și pentru Curtea de Apel și așa mai departe. Toate aceste lucruri trebuie înglobate într-un mod bun într-o viitoare regiune, pentru a face regiunea mai competitivă decât fiecare factor constituant și nu invers”.

La evenimentul organizat în acest weekend la Alba Iulia de Organizația Femeilor Liberale (OFL) participă peste 70 de femei liberale din 11 judeţe, președinta OFL la nivel național – Lucia Ana Varga (ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură) și traineri specialişti  în comunicare publică.

Tema seminarului este “lidership-ul “ și ,,Comunicarea valorilor liberale către societatea civilă şi electorat”.

Rămâneți pe ziarul „Unirea”! Vom reveni cu mai multe articole (foto/video) referitoare la problemele discutate la întâlnirea femeilor OFL din Ardeal de la Alba Iulia.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

2 Comentarii

ion 7 aprilie 2013 at 8:55

ma de ce stergeti mesajele de la articolul asta?

Calibru 7 aprilie 2013 at 19:26

Da de unde naiba stie acest individ unde va fi viitoarea capitala de regiune? Iar ne conduc nemtii ca si acea cancelara care dicteaza ce si cum, sa se faca in tara asta? Acum se vor lupta sasii cu ungurii?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...