Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Klaus Iohannis: Locurile de muncă rămân în Alba chiar dacă un alt oraș va fi capitala viitoarei regiuni Centru

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aflat la Alba Iulia cu ocazia întâlnirii zonale a femeilor liberale din Ardeal, primvice-președintele PNL, primarul Sibiului, Klaus Iohannis a declarat pentru ziarul “Unirea” că, în cazul în care Alba Iulia nu va deveni capitala administrativă a viitoarei regiuni Centru, agențiile și instituțiile regionale care funcționează aici nu trebuie mutate și nu trebuie ca prin acest proces “să intervenim arbitrar și să desființăm locuri de muncă”.

B.P: „Locuitorii județului Alba sunt foarte îngrijorați că dacă Alba Iulia nu va fi capitala administrativă a viitoarei regiuni, mulţi dintre ei își vor pierde  locurile de muncă, prin mutarea agențiilor și instituțiilor regionale, cum sunt Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Curtea de Apel Alba Iulia și altele, în alte județe. Menționez că peste 60%, circa 70% din salariații din județul Alba sunt bugetari”.

Klaus Iohannis – grupului de lucru PNL privind regionalizarea: “Mulțumesc! Foarte bună întrebare și foarte bună remarcă! Eu cred că acolo unde există centre de competență ele trebuie păstrate. Dacă acum, vorbim pentru regiunea Centru, ADR este în Alba, atunci este clar că în toți anii în care s-a lucrat la ADR Centru s-a format o echipă performantă, s-au creat competențe, care în niciun caz nu trebuie pierdute.

Nu cred că ar fi o mutare rezonabilă, nici măcar să mutăm ADR-ul, darămite să-l desființăm. Dimpotrivă, acolo unde s-a creat o competență ea trebuie folosită optimal și acolo unde oamenii trăiesc din aceste instituții, în niciun caz, nu trebuie să intervenim arbitrar și să desființăm locuri de muncă.

Știu că în Alba o bună parte din oameni lucrează și pentru ADR Centru și pentru Curtea de Apel și așa mai departe. Toate aceste lucruri trebuie înglobate într-un mod bun într-o viitoare regiune, pentru a face regiunea mai competitivă decât fiecare factor constituant și nu invers”.

La evenimentul organizat în acest weekend la Alba Iulia de Organizația Femeilor Liberale (OFL) participă peste 70 de femei liberale din 11 judeţe, președinta OFL la nivel național – Lucia Ana Varga (ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură) și traineri specialişti  în comunicare publică.

Tema seminarului este “lidership-ul “ și ,,Comunicarea valorilor liberale către societatea civilă şi electorat”.

Rămâneți pe ziarul „Unirea”! Vom reveni cu mai multe articole (foto/video) referitoare la problemele discutate la întâlnirea femeilor OFL din Ardeal de la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea