Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Klaus Iohannis la Alba Iulia: Rolul meu ca lider politic este să fac să funcționeze bine administrația și nu buzunarul meu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezent în acest weekend la Alba Iulia, la invitația femeilor liberale din Ardeal, care au organizat un training de pregătire politică, prim-vicepreședintele – PNL Klaus Iohannis a ținut un discurs despre lidership. Acesta le-a spus celor circa 80 de liberale aflate în sală, majoritatea dintre ele cu funcții publice de primar, parlamentar, consilier local sau județean, câteva lucruri despre cum este în viziunea sa un lider politic.

Cel mai clar și concret mesaj transmis femeilor din cadrul OFL de către unul dintre cei mai votați primari din România a fost la persoana I singular și s-a referit la câteva din cele mai specifice trăsături ale politicianului român aflat pe funcție și anume lăcomia și sora sa corupția.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Rolul meu ca lider politic este să fac să funcționeze bine administrația și nu buzunarul meu. Să funcționeze mai bine guvernarea și nu firma nepotului meu, care este de fapt a mea” le-a spus Klaus Iohannis liberalelor.

Acesta le-a vorbit frumos femeilor care îl priveau cu drag și chiar dacă abordarea a fost una foarte teroretică, doamnele din sală s-au înflăcărat, ajungând ca la finalul discursului să se înghesuiască la fotografiile de grup cu proaspătul lor șef pe linie de partid.

“Toți ne dorim un lider care ne face să ne simțim luați în seamă, să ne simțim importanți. Împreună! Să ne facem să ne simțim bine în echipa în care acționăm (…)

 Nu am găsit esența conducerii dacă ne oprim la personalitatea unui lider. Ce definește un lider adevărat? O viziune strategică și o dorință puternică de a pune în practică obiectivele organizației pe care o reprezintă. Un lider trebuie să transmită cum să ne raportăm la idealurile organizației din care facem parte”, a mai spus Iohannis.

Politicianul sas le-a mai sugerat colegelor sale din Ardeal un lucru care necesită un minim de inteligență și bun simț politic, dar care din păcate lipsește adesea liderilor politici autohtoni, și anume, să nu îi ia pe oameni de proști și să le spună cum să facă lucruri simple de genul “pune sticla asta acolo sau dincolo”, ci să îi facă  să înțeleagă pe aceștia întregul demers și scopurile sale, bineînțeles presupunând că acesta există sau poate fi împărtășit prostimii.

“Unele dintre dumneavoastă reprezentați oamenii care v-au votat în funcția de primar, deputat sau senator. Altele dintre dumneavoastră probabil reprezentați o organizație puternică, care v-a ales într-o poziție în care vă aflați acum. Și cred că din acest motiv este extrem de important, ca fiecare dintre noi, să stăm să ne gândim un pic cum să îi conducem pe cei care așteaptă să fie conduși.

Foarte puțini oameni așteaptă de la noi abordări de tipul “te rog pune sticla asta acolo sau dincolo”. Ba mulți s-ar simți poate chiar jigniți dacă încercăm, noi în calitate de lideri, să le spunem cum să facă lucruri simple. Ei așteaptă probabil mult mai mult de la noi, să îi facem să înțeleagă abordarea ca un întreg, să priceapă ce vrem noi de fapt cu echipa pe care s-o conducem.

Și dacă îi facem pe oameni să înțeleagă aceste lucruri atunci vor ști și singuri să pună sticla aici sau dincolo. Și atunci urmează al doilea pas! Dacă noi în calitate de lideri am convins pe cineva să facă un lucru care este bun, care face sens, atunci poate nu greșim dacă apreciem lucrul pe care îl face”, a mai spus prim-vicepreședintele – PNL Klaus Iohannis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea