Rămâi conectat

Actualitate

Klaus Iohannis: Există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte ușor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o conferință de presă susţinută joi, 23 aprilie, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre faptul că România a depăşit 10.000 de cazuri de persoane infectate, dar şi despre noua videoconferinţă la care va participa alături de membrii Consiliului European.

“Din păcate, am depășit astăzi numărul de 10.000 de persoane infectate cu COVID-19 și avem aproape 400 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Asta arată că suntem încă pe un trend ascendent al epidemiei și trebuie să continuăm să respectăm cu sfințenie măsurile de igienă și de distanțare. Nu ne aflăm încă în etapa în care putem vorbi de o plafonare a curbei infecției.

Dovezile medicale sugerează că cea mai mare parte a populației lumii se poate contamina, ceea ce înseamnă că există un risc major că epidemia să se poată reaprinde, chiar și în zonele unde părea ținută sub control.

Astăzi, începând cu ora 16:00, voi participa la o nouă videoconferință cu membrii Consiliului European. Foaia comună de parcurs cu privire la relansarea economică este principalul subiect pe care îl vom aborda în cadrul Uniunii. Este vorba despre un set de principii care vor sta la baza relansării economice. Avem nevoie de o astfel de foaie de parcurs, iar România susține această inițiativa.

Uniunea Europeană trebuie să aibă asigurată o autonomie strategică. Criza actuală ne-a arătat cât de important este un sistem de sănătate solid. Trebuie să consolidăm capacitatea Uniunii în acest domeniu, iar statele membre trebuie să-și îmbunătățească semnificativ sistemele de sănătate.

În actuala situație, este necesară o finanțare substanțială la nivel european. Din acest motiv, voi susține crearea unui fond de redresare economică, de care să beneficieze toate statele membre, în plus față de măsurile deja luate la nivel european”, a declararat preşedintele Iohannis.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea