Klaus Iohannis despre redeschiderea restaurantelor: Până nu ajungem la un număr mic de cazuri, nu se vor lua măsuri de relaxare

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Referitor la redeschiderea restaurantelor, președintele țării a precizat că până nu ajungem la un număr mic de cazuri, nu se vor lua măsuri de relaxare

Măsuri de relaxare în ce privește restaurantele și terasele nu vor exista până când nu va fi și o scădere a numărului de cazuri zilnice, a spus președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă există un orizont de timp în care restaurantele ar putea fi deschise.

ELIT

Reporter: Există o nemulțumire foarte mare în sectorul HORECA, a existat și un protest astăzi în acest sens, din cauza faptului că încă există multe restricții – restaurantele sunt încă închise, terasele au un program limitat – dacă în discuțiile dumneavoastră cu guvernul ați abordat și acest subiect și dacă există un orizont de timp în care restaurantele ar putea fi deschise.

Klaus Iohannis: Noi înțelegem foarte bine această preocupare din zona HORECA și trebuie să admitem că este sectorul, probabil, cel mai grav lovit de criza economică generată de epidemie. Pentru a veni în sprijinul întreprinzătorilor din zona HORECA, guvernul a aprobat deja niște scheme de ajutor și va continua să elaboreze scheme de ajutor.

Însă, trebuie să fim foarte sinceri. Aici este vorba de sănătatea publică, a întregii populației și, în condițiile în care numărul de bolnavi crește în fiecare zi, avem un număr mare de bolnavi față de ziua anterioară, noi măsuri de relaxare nu sunt posibile.

sursa: avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419