Klaus Iohannis: Am găsit soluții pentru toate. În România nu putem vorbi de repornirea economiei, noi nu am oprit-o niciodată

Președintele Klaus Iohannis a susținut vineri, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, după o ședință la care au participat premierul Ludovic Orban, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, pentru evaluarea situației economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

„Am discutat situația economică, a bugetului, situația generală. Ne-am concentrat pe două teme: deficitul bugetar, e clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial planificat, și trebuie finanțat

ELIT

Am avut o discuție foarte bună pentru a vedea ce măsuri se impun pentru revigorarea economică
În România nu putem vorbi de repornirea economiei, noi nu am oprit-o niciodată. Ceea ce ne dorim cu toții e să avem o finanțare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate.

Economia este într-o situație specială, de criză. Am găsit soluții pentru toate și ele pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile care au fost azi la masă lucrează împreună. Dacă facem lucrurile așa cum trebuie, avem șanse bune să își revină economia și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută în care ne găsim”, a declarat Iohannis.

Mihail David - 2020

sursa: hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...