Klaus Iohannis a cerut ca România să primească migranţi salvaţi de ONG-ul spaniol Proactiva Open Arms

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Klaus Iohannis a cerut ca România să primească migranţi salvaţi de ONG-ul spaniol Proactiva Open Arms

Şase state membre UE şi-au exprimat dorinţa de a primi o parte dintre cei 147 de migranţi care se află la bordul navei umanitare a ONG-ului spaniol Proactiva Open Arms, care se află de joi în largul Insulei italiene Lampedusa, a anunţat joi premierul italian Giuseppe Conte, relatează Reuters şi AFP.

”Franţa, Germania, România, Portugalia, Spania şi Luxemburgul tocmai m-au anunţat că sunt pregătite să primească migranţi”, a scris Conte într-o scrisoare deschisă adresată ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), care a rupt coaliţia de guvernare cu Mișcarea Cinci Stele (M5S) şi a provocat o criză politică.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Încă o dată, omologii mei europeni îmi întind mâna”, şi-a exprimat satisfacţia Conte, criticându-l foarte dur cu privire la acest dosar pe Salvini căruia îi ceruse demisia joia trecută.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne şi o sursă de la Ministerul francez de Interne au confirmat că negociau cu Comisia Europeană (CE) şi alte state membre.

Aceste discuţii nu s-au încheiat încă şi ar fi prematur să se detalieze – ţară cu ţară – repartizarea migranţilor salvaţi de Open Arms, potrivit unei surse franceze.

Aproximativ 150 de pasageri salvaţi în largul Libiei se află, în prezent, la bordul Open Arms.

sursa: stiripesurse.ro

2 Comentarii

USR Alba 15 august 2019 at 20:23

Nu are decat sa-i duca in casele din Sibiu pe migranti, iar din cotizatia membrilor si simpatizantilor PNL sa le cumpere hrana si haine !

Eu 15 august 2019 at 22:37

Daca matusa merkel i-a chemat pe emigranti,treaba ei.Kamaradul verner,asa cum ne cere votul sa ne ceara si acceptul ltr.migranti.Acum nu mai avem probleme interne,somaj,inflatie,spitale subfinantate si etc?

Comentariile sunt oprite