Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Kelemen Hunor și-a anunțat retragerea de la minister. UDMR rămâne la guvernare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

KelemenLa finalul Consiliului Permanent al UDMR de vineri, Kelemen Hunor a anunţat că UDMR va rămâne la guvernare, dar el se retrage din funcţia de vicepremier şi din cea de ministru al Culturii

Kelemen Hunor a spus, în conferinţa de presă susţinută la finalul Consiliului Permanent al UDMR, că a fost o discuţie lungă, iar părerile au fost împărţite, dar că în cele din urmă s-a ajuns la concluzia ca UDMR să rămână la guvernare, dar el să se retragă din funcţiile deţinute în Executiv.

”Cunoscând acest compromis adoptat de premierul Victor Ponta şi de mine (n.r. – privind iniţiativa cetăţenească referitoare la minorităţi), s-a ajuns la concluzia că UDMR rămâne în guvernare. Eu o să mă retrag în zilele următoare din funcţia de ministru al Culturii şi din funcţia de vicepremier”, a anunţat Kelemen Hunor, precizând că este ”un lucru absolut normal şi absolut firesc”.

”Nu pot să fiu şi în Guvern şi parte a procesului (n.r. – procesul de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene) din partea iniţiatorilor”, a adăugat Kelemen, precizând că această soluţie a fost agreată şi de colegii săi din Consiliul Permanent al UDMR.

Surse participante la reuniunea UDMR declaraseră anterior pentru MEDIAFAX că varianta adoptată în final a fost adusă în discuţie de senatorul UDMR Verestoy Attila. Acesta declarase, vineri dimineaţă, la RFI, că susţine rămânerea Uniunii la guvernare, dar că liderul organizaţiei, Kelemen Hunor, are opţiunea personală a demisiei din Guvern, ceea ce nu implică automat şi plecarea UDMR din Executiv.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea