Rămâi conectat

Ştirea zilei

Județul Alba, sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică: ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba, sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică: ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină

Județul Alba se află sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică în intervalul de valabilitate: 14 august, ora 15:00 – 15 august, ora 10:00.

Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), zonele afectate sunt Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, sudul Banatului, vestul și sudul Olteniei, zona de munte.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul și nord-vestul țării, apoi și în centrul, nordul și sud-vestul teritoriului. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar peste 80 – 90 km/h, mai ales în sudul și vestul Olteniei, Transilvania și, posibil, în nordul Moldovei.

Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Notă: Pe parcursul după-amiezii de miercuri (14 august), disconfortul termic va persista în sudul, estul și centrul teritoriului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea