Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Ştirea zilei

Județul Alba – printre cele mai avansate judeţe la lucrările de cadastrare gratuită a imobilelor. Lucrări în 52 de localități

Redactia Ziarului Unirea

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Alba – printre cele mai avansate judeţe la lucrările de cadastrare gratuită a imobilelor. 52 de unități administrativ-teritoriale sunt în lucru

În prezent, lucrările de cadastrare din cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) se desfășoară în peste 700 de localități din țară. Lucrările din cadrul PNCCF au demarat la finele anului 2015, iar până în 2023 toate terenurile și clădirile neînscrise până acum în evidențe urmează să fie cadastrate gratuit. Programul național de cadastru și carte funciară cuprinde înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, realizarea planului cadastral al imobilelor și deschiderea cărților funciare la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale, potrivit Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

În total, la nivel național, cadastrarea cuprinde 3.181 de localități, din care până acum lucrările s-au finalizat doar în 261 dintre acestea. Se lucrează la înregistrarea sistematică în proximativ 767 de localități din 36 de județe: 52 de localități din Alba, 26 din Arad, 4 din Argeș, 72 din Bacău, 37 din Bihor, 43 din Bistrița-Năsăud, 26 din Botoșani, 9 din Brăila, două din Buzău, 12 din Călărași, 43 din Caraș-Severin, 5 din Constanța, 6 din Covasna, 7 din Dâmbovița, 51 din Dolj, 49 din Galați, 5 din Gorj, 5 din Harghita, 18 din Hunedoara, 18 din Ialomița, 3 din Iași, 8 din Ilfov, 3 din Maramureș, 56 din Mureș, 19 din Neamț, 30 din Olt, două din Prahova, 7 din Sălaj, două din Sibiu, 8 din Suceava, 39 din Teleorman, 62 din Timiș, 4 din Tulcea, 23 din Vaslui și 3 din Vâlcea.

Alba – printre cele mai avansate județe

Potrivit statisticii ANCPI, județul nostru se află printre cele mai avansate județe în derularea programului de cadastrare gratuită a imobilelor.
În Alba, cadastrarea gratuită cuprinde 52 de localități: Aiud, Alba Iulia, Arieşeni, Avram Iancu, Baia de Arieş, Berghin, Bistra, Blaj, Blandiana, Bucerdea Grânoasă, Bucium, Câlnic, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Ciuruleasa, Crăciunelu de Jos, Cricău, Cugir, Cut, Doştat, Fărău, Galda de Jos, Gârda de Sus, Hopârta, Jidvei, Livezile, Lopadea Nouă, Lupşa, Meteş, Mirăslău, Mogoş, Noşlac, Ohaba, Pianu, Rădeşti, Rimetea, Roşia Montană, Săliştea, Sâncel, Săsciori, Scărişoara, Sebeş, Şibot, Sohodol, Şona, Stremț, Teiuş, Unirea, Valea Lungă, Vidra și Zlatna. Potrivit estimărilor din anul 2015, până la finele acestui an ar trebui să fie cadastrate 484 de localități, din totalul celor 3.181. Pentru acest an sunt programate a fi cadastrate 200 de localități, în 2018 – 320 de localități, în 2019 – 370, în 2020 – 440, în 2021 – 490, în 2022 – 510, iar în 2023 se estimează că vor fi cadastrate gratuit 560 de localități.

Ce cuprinde cadastrarea gratuită

Potrivit directorului OCPI Alba, Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) cuprinde: măsurători cadastrale; activități de geodezie, cartografie, topografie și fotogrammetrie; activități de informare și conștientizare a publicului; dezvoltare și mentenanță a sistemelor informatice; conversia cărților funciare și a documentațiilor cadastrale din format analogic în format digital; tehnică de calcul și de stocare; alte activități ce decurg din derularea PNCCF.

La nivelul ANCPI s-a constituit o comisie care are în vedere prioritizarea unităților administrativ-teritoriale la nivelul fiecărui județ, în vederea includerii acestora în programul național, în conformitate cu reglementările în vigoare. Comisia prioritizează localitățile ținând seama de cel puțin unul dintre criteriile: localități ce fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură de interes național; localități ce fac obiectul realizării unor proiecte de dezvoltare locală; localități ce prezintă aşezări informale ale comunităților aflate în condiții de sărăcie extremă. Până în prezent, aproape un sfert (24,02%) din totalul imobilelor din România au fost cadastrate, potrivit datelor ANCPI. Aceasta înseamnă aproximativ 9,6 milioane de imobile, dintr-un total estimat de 40 de milioane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | APEL UMANITAR pentru o familie din Alba Iulia, care a rămas fără locuință în urma unui incendiu

Bera Larisa

Published

on

FOTO | APEL UMANITAR pentru o familie din Alba Iulia, care a rămas fără locuință în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Cercea, din cartierul Pâclișa din municipiul Alba Iulia. În urmă cu câteva zile, casa lor a fost cuprinsă de flăcări și oamenii au rămas fără acoperiș deasupra capului […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea