Rămâi conectat

Ştirea zilei

Județul Alba – printre cele mai avansate judeţe la lucrările de cadastrare gratuită a imobilelor. Lucrări în 52 de localități

Publicat

în

Alba – printre cele mai avansate judeţe la lucrările de cadastrare gratuită a imobilelor. 52 de unități administrativ-teritoriale sunt în lucru

În prezent, lucrările de cadastrare din cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) se desfășoară în peste 700 de localități din țară. Lucrările din cadrul PNCCF au demarat la finele anului 2015, iar până în 2023 toate terenurile și clădirile neînscrise până acum în evidențe urmează să fie cadastrate gratuit. Programul național de cadastru și carte funciară cuprinde înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, realizarea planului cadastral al imobilelor și deschiderea cărților funciare la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale, potrivit Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996.

În total, la nivel național, cadastrarea cuprinde 3.181 de localități, din care până acum lucrările s-au finalizat doar în 261 dintre acestea. Se lucrează la înregistrarea sistematică în proximativ 767 de localități din 36 de județe: 52 de localități din Alba, 26 din Arad, 4 din Argeș, 72 din Bacău, 37 din Bihor, 43 din Bistrița-Năsăud, 26 din Botoșani, 9 din Brăila, două din Buzău, 12 din Călărași, 43 din Caraș-Severin, 5 din Constanța, 6 din Covasna, 7 din Dâmbovița, 51 din Dolj, 49 din Galați, 5 din Gorj, 5 din Harghita, 18 din Hunedoara, 18 din Ialomița, 3 din Iași, 8 din Ilfov, 3 din Maramureș, 56 din Mureș, 19 din Neamț, 30 din Olt, două din Prahova, 7 din Sălaj, două din Sibiu, 8 din Suceava, 39 din Teleorman, 62 din Timiș, 4 din Tulcea, 23 din Vaslui și 3 din Vâlcea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alba – printre cele mai avansate județe

Potrivit statisticii ANCPI, județul nostru se află printre cele mai avansate județe în derularea programului de cadastrare gratuită a imobilelor.
În Alba, cadastrarea gratuită cuprinde 52 de localități: Aiud, Alba Iulia, Arieşeni, Avram Iancu, Baia de Arieş, Berghin, Bistra, Blaj, Blandiana, Bucerdea Grânoasă, Bucium, Câlnic, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Ciuruleasa, Crăciunelu de Jos, Cricău, Cugir, Cut, Doştat, Fărău, Galda de Jos, Gârda de Sus, Hopârta, Jidvei, Livezile, Lopadea Nouă, Lupşa, Meteş, Mirăslău, Mogoş, Noşlac, Ohaba, Pianu, Rădeşti, Rimetea, Roşia Montană, Săliştea, Sâncel, Săsciori, Scărişoara, Sebeş, Şibot, Sohodol, Şona, Stremț, Teiuş, Unirea, Valea Lungă, Vidra și Zlatna. Potrivit estimărilor din anul 2015, până la finele acestui an ar trebui să fie cadastrate 484 de localități, din totalul celor 3.181. Pentru acest an sunt programate a fi cadastrate 200 de localități, în 2018 – 320 de localități, în 2019 – 370, în 2020 – 440, în 2021 – 490, în 2022 – 510, iar în 2023 se estimează că vor fi cadastrate gratuit 560 de localități.

Ce cuprinde cadastrarea gratuită

Potrivit directorului OCPI Alba, Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) cuprinde: măsurători cadastrale; activități de geodezie, cartografie, topografie și fotogrammetrie; activități de informare și conștientizare a publicului; dezvoltare și mentenanță a sistemelor informatice; conversia cărților funciare și a documentațiilor cadastrale din format analogic în format digital; tehnică de calcul și de stocare; alte activități ce decurg din derularea PNCCF.

La nivelul ANCPI s-a constituit o comisie care are în vedere prioritizarea unităților administrativ-teritoriale la nivelul fiecărui județ, în vederea includerii acestora în programul național, în conformitate cu reglementările în vigoare. Comisia prioritizează localitățile ținând seama de cel puțin unul dintre criteriile: localități ce fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură de interes național; localități ce fac obiectul realizării unor proiecte de dezvoltare locală; localități ce prezintă aşezări informale ale comunităților aflate în condiții de sărăcie extremă. Până în prezent, aproape un sfert (24,02%) din totalul imobilelor din România au fost cadastrate, potrivit datelor ANCPI. Aceasta înseamnă aproximativ 9,6 milioane de imobile, dintr-un total estimat de 40 de milioane.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Sală de sport modernă într-o comună din Alba: Tribune cu 102 locuri, teren de baschet, tenis și volei cu suprafață de gardă aferentă fiecărui sport în parte

Publicat

în

FOTO| Sală de sport modernă într-o comună din Alba: Tribune cu 102 locuri, teren de baschet, tenis și volei cu suprafață de gardă aferentă fiecărui sport în parte

Noua sală de sport din comuna Daia Română este aproape gata să-și deschidă porțile. Investiția în valoare de peste 7.5 milioane de lei, făcută prin Compania Națională de Investiții, a fost terminată, urmând ca în cel mai scurt timp să fie făcută recepția lucrării.

Sala de sport este dimensionată pentru suprafață sportivă – joc basket, tenis, volei, cu suprafață de garda aferentă fiecărui sport în parte. Terenul de sport va fi situat la cota intrării și va fi accesibil prin vestiare sau prin legătură directă cu zona de foyer.

Terenul de sport este dotat cu coșuri de basket fixe, cu braț mobil, prinse de structura. De semenea se pune la dispoziție suport pentru montarea fileului de tenis, volei, a porților pentru practicarea minifotbalului. Suprafețele vitarte din jurul suprafeței sportive sunt protejate cu plasa sportivă de protecție, prinsă de structura de rezistență.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul avut în vedere reprezintă o investiție utilă pentru uzul didactic în desfășurarea disciplinelor sportive, pentru organizarea unor activități sportive competiționale specifice și pentru pregătirea elevilor cu înclinație sportivă în vederea participării la diverse concursuri.

Prin realizarea acestui proiect se vor crea o serie de beneficii și avantaje cetățenilor localității Daia Română printre care și:

-Menținerea stării de sănătate
-Evoluția corectă și armonioasă a organismului
-Dezvoltarea aptitudinilor psihomotorice
-Formarea obișnuințelor de exersare independența a exercițiilor de educație fizică
-Educarea sociabilității, colaborării, a spiritului de ordine și acțiune, având la baza respectarea unui sistem de reguli
-Formarea și stimularea activităților intelectuale
-Formarea și stimularea capacității de școlarizare
-Formarea și dezvoltarea calităților morale
-Formarea unor deprinderi și calități necesare în activitatea socială

SPAȚIILE INTERIOARE

PARTER

Teren sport – 754 mp
Foyer – 50 mp
Prim ajutor – 11.5 mp
Depozitare material didactic – 12.0 mp
Vestiar antrenori/profesori – 16.5 mp
Vestiar fete – 63.0 mp
Vestiar băieți – 63.0 mp
Oficiu – 3.0 mp
Hol distribuție – 23.8 mp

ETAJ

Spațiu distribuție (inclusiv zona de bar/ cafetărie)– 82.0 mp
Tribună 102 locuri – 54.6 mp
Grup sanitar – 23.0 mp
Camera tablou electric general – 4.5 mp
Vestiar mecanic – 6.0 mp
Centrală ventilație – 36.5 mp


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”

Publicat

în

Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”

Cele 67 de cadre medicale angajate pe perioada pandemiei la Spitalul Municipal Aiud își exprimă nemulțumirea față de conducerea unității medicale. Aceștia susțin că, deși termenul în care contractele vor expira se apropie, nu au primit nici un răspuns la întrebarea dacă se va organiza un examen, prin care ar putea ocupa acele posturi pe perioadă nedeterminată.

„Ne plimbă de la Ana la Caiafa, nu ne dau nici un răspuns și nu vor să organizeze nici un examen. Am făcut o sesizare către conducerea spitalului pe care am semnat-o toți și nu știm nimic, dacă plecăm în 6 iunie, dacă se face concurs. Conducerea spitalului nu a făcut demersurile necesare pentru a primi fondurile necesare pentru a păstra cei 67 de angajați”, au transmis reprezentanții cadrelor medicale pentru ziarulunirea.ro.

Potrivit legii 70/2022 personalul din unitățile sanitare cu paturi, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, instituțiile de asistență socială, încadrat fără concurs pe perioada determinată, pe posturi de execuție, în perioada stării de alertă, va putea ocupa, pe durata nedeterminată, același post în cadrul unității în care își desfășoară activitatea, prin promovarea unui examen organizat anterior încetării contractului individual de muncă.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Ni s-a spus că bani nu sunt pentru că nu facem externări, păi cu un oncolog care nu are secție, reumatolog care nu are secție, ce externări să faci. Am întrebat ce număr de personal este necesar spitalului, potrivit normelor. Ni s-a răspuns că ar fi nevoie de peste 100, cu noi cei 67, cu tot. Nu știm ce să facem, timpul trece, 6 iunie se apropie, iar noi ne-am pus viețile și familiile în pericol și nu primim nici o șansă. Măcar să susținem examenul și vedem câți iau notă peste 6, pentru că poate nu toți suntem capabili de 6. Nu am primit nici un răspuns scris, nici un răspuns verbal, trece azi și vine mâine și noi nu știm ce vom face”, au mai transmis reprezentanții cadrelor medicale.

Potrivit unui studiu realizat de Frames Media, România are un deficit de 50.000 de asistenţi medicali pentru a face faţă provocărilor sanitare din următorii ani


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

APEL  la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv,  lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”

Publicat

în

APEL  la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv,  lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au făcut un apel la oamenii care doresc să doneze sânge și trombocite grupa A și B pozitiv.

Avem multe solicitări de sânge și trombocite pe grupele A pozitiv și B pozitiv. Rugăm persoanele sănătoase ,care au aceste grupe ,să vină la noi în centru să doneze sânge. Vă așteptam ! Telefon : 0258834050″, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare