Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Județul Alba, printre cele 15 județe cu trend ascendent. INSP: În 11 județe și București – rata de incidență cumulată este de peste 100 de cazuri de COVID-19/ 100.000 locuitori

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Peste 30% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat, săptămâna trecută, în București, Iași, Cluj, Timiș și Suceava, informează marți Institutul Național de Sănătate Publică.

„În săptămâna 14 – 20 septembrie, 32,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Cluj, Timiș și Suceava”, precizează INSP, în raportul săptămânal de supraveghere, bazat pe datele raportate pana pe 20 septembrie.

INSP arată că 32% din totalul deceselor din cauza noului coronavirus au fost înregistrate, în aceeași perioadă, în București, Maramureș, Bihor, Hunedoara si Prahova.

În 11 județe și municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100 de cazuri la suta de mii de locuitori.

În 15 județe există un trend ascendent în ceea ce privește noul coronavirus – Alba, Botoșani, Cluj, Covasna, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea si Valcea.

Potrivit INSP, 1 din 23 de cazuri totale de coronavirus a fost înregistrat la personal medical.

Totodată, 80,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59,8% – la bărbați.

95% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată, cum ar fi afecțiuni cardiovasculare, diabet, afecțiuni neurologice, renale, obezitate, afecțiuni pulmonare, neoplasm.

În ceea ce privește numărul de focare înregistrate săptămâna trecuta (208 in total), 44 au fost in unități medico-sanitare, 38 – în centre rezidențiale pentru copii sau vârstnici, 38 – familiale, 33 – în unități de producție, 18 – la operatori economici, 15 – în instituții publice, 13 – învățământ, 3 – teatru/operă, 2 – club sportiv, 2 – Horeca, 2 – comunitar.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii

Bogdan Ilea

Publicat

în

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii Tot mai multe orașe introduc sau majorează taxele de turism pentru vizitatori. Aceste taxe fac parte dintr-o serie de măsuri adoptate pentru a limita și controla afluxul de turiști în diverse destinații europene populare. Așadar, orașele care au impus […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea