Rămâi conectat

Ştirea zilei

Județul Alba, între cele mai sigure din țară privind infracționalitatea stradală. A crecut criminalitatea economică

Publicat

în

Bilant IPJ Alba 2013-Nicolae CabuleaMiercuri, 31 iulie, la sediul IPJ Alba s-a desfășurat o conferință de presă în cadrul căreia au fost a fost prezntat bilanțul activităților realizate de instituție în primele 6 luni ale anului 2013.

Creșteri relevante ale numărului de infracțiuni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, se înregistrează la mai multe capitole de activitate ale Poliției Alba. Infracționalitatea economico-financiară (evaziune fiscală, abuz în serviciu, înșelăciuni, fals și uz de fals, etc) a crescut spectaculos în 2013, cu 38,4 procente, situând județul nostru pe locul 5 în țară, în ceea ce prvește acest gen de criminalitate.

Potrivit chestorului principal de poliție Nicolae Căbulea. șeful IPJ Alba, acestă situație se datorează sutelor de dosare penale deschise pe numele a sute de fermieri și agricultori din județ, în urma  sesizărilor făcute de APIA Alba, privind comiterea infracțiunii de fals în declarații.

Electrica Furnizare Discount

Ziarul Unirea a prezentat situația semnalată în luna ianuarie a acestui an când un număr de 560 de crescători de ovine și bovine din județul Alba, care au beneficiat în perioada 2007-2010 de subvenții europene prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Alba (APIA), au început să fie cercetați penal pentru fals în declarații, fiind totodată obligați să restituie banii obținuți (n.a. prima pe cap de animal) în perioada amintită, sumă care se ridică la peste 60 de miliarde de lei vechi. Sitația a fost dezvăluită la nivelul întregii țări, în urma unui control al Curții de Conturi, care a stabilit că sumele plătite acestor fermieri sunt ilegale și trebuie recuperate integral, plus penalități și dobânzi.

Cristi Muresan_Florin Dogaru_IPJ AlbaComisarul sef de poliţie Florin Dogaru, șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor, a subliniat volumul mare de muncă care revine în sarcina departamentului pe care îl conduce și efortul susținut pe care colegii săi îl depun constant pentru prevenirea și pedepsirea faptelor de criminalitate economico-financiară.

Îmbucurător este faptul că infracțiunile juridice (tâlhării, fapte comise cu violență) au scăzut semnificativ, cu 13,6 %. Infracționalitatea stradală situează Alba pe locul 36 la nivelul țării, cu un procent mult sub media pe țară.

Comisarul de poliție Cristian Mureșan, șeful compartimentului juridic a explicat că în spatele acestor cifre se află foarte multă muncă, iar împreună cu colegii săi va continua lupta pentru ca în județul Alba, climatul de siguranță al cetățenilor să crească dela an la an.

bilant IPJ Alba 2013Zona în care se înregistrează cele mai spectaculoase rezultate este infracționalitatea silvică. Pe lângă creșterea semnificativă a numărului de dosare penale instrumentate de polițiștii IPJ Alba, a fost confiscată în primele 6 luni ale anului, o cantitate record de material lemnos pentru care nu existau documente legale. Vorbim de o creștere de 5.386 de metri cubi, reprezentând cea mai mare cantitate de lemn confiscată în ultimii 20 de ani pe raza județului Alba.

Comisarul șef Laurenţiu Crișan, adjunctul șefului IPJ Alba, a subliniat faptul că  numărul mare de acțiuni de prevenire efectuate de polițiștii rutieri pe raza județului, a condus la o ușoară scădere a numărului de accidente grave, decese și răniți grav. Între drumurile care tranzitează Alba, DN 1 se află în topul accidentelor grave înregistrate în acest an, fiind urmat de DN 7.

Potrivit datelor statistice prezentate de conducerea IPJ Alba se ănregistrează creșteri în ceea ce privește infracționalitatea sesizată în mediul școlar și infracțiunilor de corupție. Se înregistrează o ușoară creștere în cea ce privește numărul cazurilor de omor (de la 1 la 2 cazuri), a tentativelor de omor, a vătămărilor corporale grave sau a violurilor cu victime sub 15 ani. Inspectorul șef al IPJ Alba, Ioan Nicolae Căbulea a precizat faptul că aceste infracțiuni grave au fost finalizate cu identificarea autorilor.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a FUGIT de la locul faptei

Publicat

în

FOTO| Accident rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a părăsit locul faptei

Un accident rutier a avut loc în cursul serii de miercuri, 4 august, la Aiud.

Potrivit martorilor, șoferul răspunzător pentru producerea accidentului a părăsit locul faptei.

Electrica Furnizare Discount

După cum se poate observa și din imagini, incidentul s-a soldat cu victime, fiind prezenta și o ambulanță SAJ.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

Publicat

în

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

De la sfârșitul lunii septembrie, anumite telefoane mobile inteligente nu vor mai beneficia de serviciile Google. Accesul utilizatorilor de dispozitive Android care folosesc versiunea 2.3.7 – Gingerbread – și versiunile anterioare va fi blocat.

Măsura, care intră în vigoare din 27 septembrie, este concepută pentru a „proteja siguranța utilizatorilor”, spun reprezentanții gigantului IT.

Electrica Furnizare Discount

Cei care vor încerca să acceseze aplicațiile Google după acea dată vor primi un mesaj de eroare. Printre cele mai utilizate aplicații sunt: YouTube, Maps, Gmail, dar și Drive.

Problema va apărea pentru cei care vor încerca să acceseze aplicațiile cu un nume de utilizator și parolă personală, în timp ce cei care sunt deja autentificați ar putea continua să folosească platformele fără dificultăți majore.

Citește și : Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

Cu toate acestea, nu este clar dacă Google nu va bloca de tot software-ul, făcând imposibil un nou acces. Se pare că limitarea accesului ține de imposibilitatea actualizării unui sistem de operare vechi de peste 10 ani, care nu acceptă multe dintre noutăți.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

Publicat

în

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

În vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din Mesentea, primăria Galda de Jos a decis modernizarea unor drumuri și străzi, în cadrul proiectului „Modernizare drumuri și străzi de interes local în localitatea Mesentea, comuna Galda de Jos, județul Alba”.

Traseele studiate au legătură directa la drumul judeţean DJ107K, acesta facand legătură cu DJ107H si mai departe cu DN1.

Electrica Furnizare Discount

Traseele propuse spre modernizare sunt străzi in localitatea Galda de Jos cu limite de proprietate foarte bine conturate.

Prin tema de proiectare se cere elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea străzilor cu o lungime totala de 601.00m.

îmbrăcămintea rutieră şi traseul străzilor sunt neconforme cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică şi socială a regiunii în care se situează, fapt ce necesită modernizarea cât mai rapidă a străzilor considerate pentru îmbunătăţirea viabilităţii, precum şi a confortului şi siguranţei circulaţiei pentru utilizatori.

Străzile analizate se încadrează în categoria de importanţă C (normală) şi în clasa de importanţă III, conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi a H.G. 766/1997 (anexa 3) referitoare la aprobarea unor regulamente privind calitatea în construcţii.

Principala problema este lipsa unui sistem rutier adecvat traficului si scurgerea necontrolata a apelor pluviale către emisar (lipsa sau starea necorespunzatoare a şanţurilor, podeţelor si emisarilor).

În conformitate cu prevederile O.G.R. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificările si completările ulterioare, străzile supuse modernizări din localitatea Mesentea, sunt in proprietatea publica si in administrarea comunei Galda de Jos, calitate in care acesteia ii revine obligaţia de a menţine aceste străzi in starea tehnica corespunzătoare desfăşurării traficului in condiţii de siguranţa.

Nr.crt./ Strada Lungime (m)/ Lăţime carosabil (m)
1 Strada IA 196,5 3,5
2 Strada 1B 142,5 3
3 Strada 2 177 3
4 Strada 3 85 4
Total traseu 601

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare