Judeţul Alba, ferit, deocamdată, de problemele viscolului iernii. Feneşer: „Se circulă bine în întreg judeţul.Toată lumea este la datorie. Monitorizăm în continuare situaţia”

În judeţul Alba, până la momentul actual, nu au fost raportate probleme cauzate de vremea rea din aceste zile, potrivit prefectului Gheorghe Feneşer. Autorităţile judeţene şi comandamentul de iarnă sunt „la datorie” 24 din 24 de ore şi monitorizează situaţia.  

Sâmbătă, prefectul judeţeului Alba, Gheorghe Feneşer, împreună cu subprefectul Cornel Murg, preşedintele CJ Alba – Ion Dumitrel, vicepreşedintele CJ Alba – Florin Roman, şefi de deconcentrate şi reprezentanţi ai comandamentului de iarnă s-au întâlnit la Instituţia Prefectului pentru a lua parte la videoconferinţa cu ministrul de Interne pe tema zăpezii şi viscolului iernii. La videoconferinţă au mai participat miniştrii Rovana Plumb (Mediu), Ramona Mănescu (Transporturi), secretarul de stat Raed Arafat din cadrul Ministerului Sănătăţii şi şeful ANM, Ion Sandu.

Potrivit prefectului judeţului, până la momentul actual, în Alba, nu au fost raportate niciun fel de probleme cauzate de căderile de zăpadă şi viscol.

„Avem 48 de km de drumuri naţionale şi 1.053 km drumuri judeţene. Trebuie să ştiţi, nu avem probleme în momentul de faţă. Se circulă foarte bine în întreg judeţul. Mai nou, avem şi 37 de km de autostradă. S-a luat legătura cu cei de la centrul CIG care au utilajele, au materialele necesare în cazul unei intervenţii”, a declarat  prefectul Gheorghe Feneşer.

Totodată, a ţinut să precizeze că a fost înregistrat  un incendiu în localitatea Căpâlna, unde au ars două anexe lângă o gospodărie, însă acesta „a fost localizat şi stins într-un timp foarte bun, undeva la 45 de minute”.

” În rest, probleme deosebite nu sunt. Toată lumea este la datorie şi monitorizăm în continuare situaţia”, a mai spus prefectul Feneşer.

18 judeţe din sudul şi sud-estul ţării sunt sub avertizare cod portocaliu, până duminică la ora 22.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Din cauza viscolului şi a ninsorilor abundente a fost închisă circulaţia pe toată lungimea A1 Bucureşti – Piteşti şi A3 Bucureşti – Ploieşti, iar pe A2 (Bucureşti – Constanţa), între Bucureşti şi Feteşti. De asemenea, 16 drumuri naţionale sunt închise în sudul şi sud-estul ţării din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse şi pe alte câteva porţiuni este intezis accesul maşinilor mari.Cele mai mari probleme sunt însă în judeţul Buzău, în care au fost închise mai multe porţiuni de drum între care şi E 85, între Urziceni şi Focşani. Mai multe zboruri de pe Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti (AIHCB) din Otopeni au fost anulate sau amânate.Totodată, 19 trenuri au fost anulate din cauza viscolului, iar alte 32 au întârzieri mari.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), avertizarea de cod portocaliu de viscol este valabil până duminică la ora 22.00. De asemenea, ANM anunţă că există şi posibilitatea să se emită cod roşu in unele zone, dar oficialii spun că situaţia „nu este înspăimântătoare”. Asta până la proba contrarie…

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 ianuarie 2021, 21 de ani de la moartea lui Ion Rațiu, politicianul al cărui papion a devenit simbolul democrației

*”Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine“,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro