Rămâi conectat

Ştirea zilei

Judeţul Alba asigură 70 la sută din materialul pomicol săditor românesc

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

70 la sută din materialul pomicol săditor românesc provine din judeţul Alba

Acesta ar putea fi un bun prilej de atragere a fondurilor pe submăsura pomicolă, ce va fi lansată, în premieră, odată cu PNDR 2014 – 2020, spune Nicolae Popa, director general adjunct al AFIR

Nicolae Popa, director general adjunct în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), spune că județul nostru are o serie de avantaje pentru accesarea fondurilor lansate prin PNDR 2014-2020: 95% dintre fermele din Alba sunt mici și mijlocii, și se pot bucura de facilitățile oferite de aceste programe.

pomi fructiferi piata Alba Iulia02”Și sunt convins că, cu înțelepciunea proverbială ardelenească, fermierii noștri vor accesa fondurile PNDR 2014-2020, înființând aceste cooperative și grupuri de producători. Mai ales că, dacă sunt îndeplinite anumite condiții, UE vine și cu 90% din valoarea investiției”, spune Popa. Alba este județul care asigură 70% din materialul săditor pentru livezile din România, dezvăluie Nicolae Popa. ”De aici ar trebui să fie cei mai mulți care accesează submăsura pomicolă, 4.1 a din PNDR 2014-2020, cu înființarea, reconversia și reabilitarea livezilor. În jurul datei de 1 iunie, vom posta pe site-ul AFIR Ghidul Solicitantului.

Toți cei care vor dori să înființeze plantații de pomi, ar trebui să studieze foarte bine acest ghid. UE va da României 300 de milioane de lei numai pentru plantații de pomi fructiferi și vreo 40 de milioane pentru stații de procesare – sucuri, compoturi, gemuri. Este pentru prima dată când s-a dat această măsură, nu a existat până acum. Cei interesați de accesarea fondurilor UE pentru livezi trebuie să știe că pot primi 90 la sută din partea UE, cu un aport personal de numai 10%. Ar trebui să dezvoltăm pepinierele noastre și să nu mai importăm atât de mult din exterior”, mai spune directorul general adjunct al AFIR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Recalculare pensii 2024: Intervenție legislativă pentru cei ale căror pensii au fost „înghețate”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Intervenție legislativă pentru cei ale căror pensii au fost „înghețate” M-am informat oficial de la Casa Națională de Pensii și Casa Județeană de Pensii Alba în legătură cu situația bulversantă a unora dintre pensionari, care fie au primit decizii eronate, ulterior retrase, fie au primit decizii cu valoarea nominală mai mică a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea