Ziarul Unirea

Judecătorul Gheorghe Liviu Odagiu a promovat examenul organizat de CSM pentru președinția Curții de Apel Alba Iulia

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Magistratul Gheorghe Liviu Odagiu a promovat examenul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia.

Gheorghe Liviu Odagiu a avut media finală 9.655. Mandatul magistratului de preşedinte al instanţei superioare din Alba Iulia a început din data de 1 ianuarie 2019.

ELIT

La concursul pentru promovarea în funcţia de preşedinte al Curţii au mai participat judecătorul Marius Aurel Motlea.

De asemenea, Emil Adrian Hancaş a promovat examenul susţinut la CSM cu media finală de 9.28 şi a preluat funcţia de vicepreşedinte al instanţei din Alba Iulia.

Postul de preşedinte la Curtea de Apel Alba Iulia a devenit vacant în data de 15 aprilie 2018, odată cu promovarea fostei preşedinte, Alexandra Iuliana Paştiu, în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală. Ulterior Gheorghe Liviu Odagiu a fost delegat preşedinte interimar, în data de 20 aprilie 2018, iar în luna octombrie judecătorul s-a înscris la concursul organizat de CSM.

Gheorghe-Liviu Odagiu are 43 de ani şi este judecător din 1 septembrie 2000. A deţinut funcţia de judecător la Judecătoria Sibiu în perioada septembrie 2000 – august 2006, apoi judecător cu grad de tribunal în cadrul Judecătoriei Sibiu până în luna mai 2013, ulterior judecător la Curtea de Apel Alba Iulia, Secţia Penală în perioada mai 2013 – decembrie 2016 şi preşedinte al Secţiei Penale din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, până în prezent.

Tot din 15 aprilie a devenit vacant şi unul din cele două posturi de vicepreşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia, prin promovarea la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, prin concurs, a judecătorului Andrei Claudiu Rus, care deţinea funcţia din ianuarie 2018. Postul vacant a fost ocupat după examenul terminat în 18 decembrie de către Emil Adrian Hancaş, la examen fiind înscrisă şi judecătoarea Anca Alexandrina Neamţiu.

Cei doi magistraţi proaspăt numiţi în funcţie de preşedinte şi vicepreşedinte vor face echipă la conducerea Curţii de Apel Alba Iulia cu judecătorul Aurelian Gheorghe Mocan, care deţine funcţia de vicepreşedinte din data de 15 iulie 2014, fiind la al doilea mandat în această funcţie în urma concursului promovat în 2017.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419