JOI Lansare de carte la Muzeul Principia din Alba Iulia: Radu Matei Todoran prezintă volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”
JOI Lansare de carte la Muzeul Principia din Alba Iulia: Radu Matei Todoran prezintă volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”
Joi, 4 aprilie 2024, la ora 17:00, la Muzeul Principia din Alba Iulia va avea loc lansarea volumului semnat de scriitorul Radu Matei Todoran – „Transilvania. Lacrimi și cruci”.
Vor vorbi despre carte și autor: Vasile George Dâncu – poet, publicist și editor la Editura Școala Ardeleană, Dumitru Mălin – scriitor, membru în Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Sibiu, Ioan Radu Văcărescu – poet, prozator, publicist, traducător și președintele Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România, Mihai Posada – poet, eseist, publicist, vicepreședintele Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România.
Citește și: Garda Apulum revine din 1 mai 2024 cu spectacolele de reconstituire antică: Programul evenimentelor
Lansarea volumului „Transilvania. Lacrimi și cruci” va fi însoțită de un moment muzical susținut de muziciana Laura Orian și va fi moderată de Daniela Floroian, bibliotecară și membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
Evenimentul cultural este organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia.
Radu Matei Todoran este născut la 11 octombrie 1954, în comuna Pianu din judeţul Alba. Este absolvent al Universităţii Tehnice „Traian Vuia” din Timişoara şi doctor în management din anul 2009, cu teza „Managementul Cercetării si Dezvoltării Produselor Ceramice”. A fost redactor al revistei „Forum Studențesc” editată de Centrul Universitar Timișoara, președinte al cenaclului „Alma Mater Timisensis” din Timișoara, membru al cenaclului literar „Daco-Romania” din Alba Iulia, președinte al cenaclului literar „Apulum” din Alba Iulia, redactor șef al săptămânalului „Acum”, redactor la publicațiile „Albaiulianul” și Pro Alba, redactor al revistei de cultură europeană ARTE, editată de Clubul Mitteleuropa din Viena și Grupul de Publicații Carașul, membru în Societatea Poeților Francezi din Paris, președintele Asociației Culturale „Mirabila Sămânță” din Alba Iulia și director-fondator al revistei culturale ZENIT22.
A publicat volumele de poezie: „Lumina din propria-mi umbră” (1998), „Aș vrea să fiu iarăși mesteacăn” (2019), „Pergamentele Uitării” (2021), „Conspirația clepsidrei” (2022) și volumul de proză: „Clopote de lemn” (2020). Publică proză scurtă și poezie în peste 20 de publicații literare din țară și străinătate, printre care amintim: Transilvania, Arca, Pro Saeculum, Discobolul, ARTE, Sintagme Literare, Caiete Silvane, Literatura de azi, Acolada, Orizont, Însemnări Ieșene, Poezia etc.
De-a lungul timpului a fost recompensat cu Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara; Premiul Național de Proză „Damian Izvericeanu” al Centrului Cultural Oravița, al Revistei bilingve (română-italiană) ARTE și al Asociației româno-austriece Mitteleuropa, titlul de Cavaler al Ordinului Cultural „Eminescu-1868-Oraviţa” Opera Omnia, la ediţia 2022 a Festivalului „Eminescu la Oraviţa”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Sporuri și indemnizații „umflate” sau acordate ilegal în UAT-uri din Alba: Ce alte nereguli evidențiază un raport al Curții de Conturi
Sporuri și indemnizații „umflate” sau acordate ilegal în UAT-uri din Alba: Ce alte nereguli evidențiază un raport al Curții de Conturi Curtea de Conturi a transmis recent Parlamentului Raportul public pe anul 2023 și Raportul de activitate al instituției pe anul 2024, după aprobarea acestora de Plenul Curții. Raportul public evidențiază și serie de nereguli […]
„Prison Art Camp”, experiment sociologic la Penitenciarul Aiud: Doi artiști români au trăit și creat în condiții similare celor din detenție
„Prison Art Camp”, experiment sociologic la Penitenciarul Aiud: Doi artiști români au trăit și creat în condiții similare celor din detenție Cel mai important obiectiv al sistemului penitenciar vizează facilitarea reîntoarcerii în societate a persoanelor care execută pedepse privative de libertate, prin dezvoltarea ofertei de activități și programe de reintegrare socială și adaptare a acestora […]
Bărbat de 25 de ani din Aiud, REȚINUT pentru conducere sub influența alcoolului. Ce alcoolemie avea
Bărbat de 25 de ani din Aiud, REȚINUT pentru conducere sub influența alcoolului. Ce alcoolemie avea Un bărbat de 25 de ani, din municipiul Aiud, județul Alba, a fost depistat, în timp ce conducea autotutrismul sub influența alcoolului. Citește și: ACCIDENT rutier cu pagube materiale în Blaj: Un bărbat de 70 de ani, „mort de […]