Rămâi conectat

Curier Județean

Garda Apulum revine din 1 mai 2024 cu spectacolele de reconstituire antică: Programul evenimentelor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Garda Apulum revine din 1 mai 2024 cu spectacolele de reconstituire antică: Programul evenimentelor

Garda Apulum reia începând cu data de 01.05.2024 spectacolele de reconstituire istorică antică din Cetatea Alba Carolina.

Citește și: 4 noiembrie 2023: Garda Apulum, aniversare la 11 ani de existență

În data de 1 mai reluăm activitatea. Începem într-o zi de miercuri deoarece este Săptămâna Mare și nu putem desfășura primul spectacol în Vinerea Mare. Apoi vor urma în fiecare vineri reprezentații până la mijlocul lunii octombrie, de la ora 18:00 în prima parte a lunii mai și de la ora 19:00 în continuare, urmând ca în octombrie să revenim la ora 18:00, în funcție de întunericul de afară.

Garda Apulum are patru turpe, romanii, Legiunea XIII Gemina, Lupii Apulonului, Ludus Apulenis și dansatoarele Magna Nemesis vor fi prezenți în aceeași locație cum v-am obișnuit până acum, în fața proții a 4-a, iar dacă vremea este prielnică ne vom muta în Principia. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia. Ca de fiecare dată, programele sunt diferite, vom avea și lucruri noi,” a declarat Liviu Zgârciu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, pentru ziarulunirea.ro.

Reprezentațiile se vor desfășura în fiecare zi de vineri (exceptând data de 3.05 – Vinerea Mare), după următorul program:

-01.05.2024 ora 18:00
-10.05.2024 ora 18:00
-începând din 17.05, în fiecare vineri de la ora 19:00.

Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică compusă din patru formații – Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis.

Formațiile sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident între două mașini la intersecția autostrăzii A10 cu A1: Intervin pompierii din Sebeș

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident între două mașini la intersecția autostrăzii A10 cu A1: Intervin pompierii din Sebeș Un accident s-a produs în jurul orei 20:30, 21 aprilie, între două autoturisme, la nodul rutier, intersecția autostrăzii A10 cu A1, sensul de mers Sebeș – Sibiu. Potrivit ISU Alba, secția de pompieri Sebeș intervine pentru asigurarea masurilor specifice la un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea