Rămâi conectat

Actualitate

JOI, la ora 18.00: Prima ediție a Galei aniversare – „Ziua Speromax” va fi organizată la Hotel Parc în Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Joi, 21 noiembrie, de la ora 18.00, Asociaţia SM Speromax Alba, organizează un eveniment inedit, „Ziua Speromax”. Manifestarea va avea loc la Hotel Parc şi sunt invitate mai multe personalităţi din judeţ pentru a afla detalii despre activitatea asociaţiei şi despre scopul acesteia.

SM Speromax Alba s-a dezvoltat pe două direcții: atenția față de persoanele care suferă de scleroză multiplă și atragerea și formarea de voluntari.

Potrivit datelor asociației, în județul Alba peste 150 de persoane suferă de această boală, care este una dintre cele mai comune afecțiuni ale sistemului nervos.

Scleroza multiplă afectează în special tinerii  cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani și este o boală incurabilă. Din această cauză pacienții au nevoie de sprijin. Pentru aceștia SM Speromax acordă consiliere socială, psihologică, emoţională şi juridică bolnavilor din județul nostru. De asemenea, Asociația coordonează de mai mulți ani studii privind accesibilitatea instituțiilor publice pentru persoanele cu handicap. Aceste acțiuni au rolul de conștientizare din partea societății a problemelor cu care se confruntă și pacienții cu scleroză multiplă.

Asociația SM Speromax Alba este bivalentă, aceasta nu aduce exclusiv beneficii persoanelor care suferă de scleroză multiplă. Organizația este foarte implicată și în proiecte comunitare și mai ales în formarea de voluntari. Tinerii care doresc să participe activ în viața comunității pot avea parte de mentorat din partea organizației din Alba.

„Am militat activ pentru noua lege a voluntariatului care recunoaște activitatea tinerilor în organizații pentru protecția persoanelor cu handicap sau în alte asociații, ca experiență profesională. Este importantă această recunoaștere deoarece atunci când vor vrea să se angajeze, la terminarea unei instituții de învățământ vor putea trece în CV această experiență”, a explicat Dragoș Zaharia, președintele asociației SM Speromax Alba.

Gala aniversară „Ziua Speromax”, la care programul va fi asigurat de asemenea de tineri voluntari, este un eveniment la care persoanlitățile din județ sunt invitate să participe și să contribuie la susținerea acțiunilor asociației.

Mai multe detalii pot fi obţinute de pe site-ul smalba.ro, sau la numărul de telefon 0358103535.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea