JOI: „Arta culinară în imagini”. Fostul concurent la Top Chef – Cosmin Toma îşi expune „creaţiile” la Alba Mall
Fostul concurent Top Chef, albaiulianul Cosmin Toma îşi expune joi, 19 decembrie, în cadrul evenimentului „Fabrica de Bucurii” la Alba Mall, o serie de fotografii gastronomice. Realizate de câţiva ani încoace, fotografiile surprind plăcerea autorului pentru savoare, gust, pentru reţete deosebite şi cel mai important pentru aspectul farfuriei. Intitulată sugestiv „Arta culinară în imagini”, expoziţia va putea fi vizitată timp de 5 zile.
Expoziţia „Arta culinara în imagini” are loc in cadrul evenimentului „Fabrica de Bucurii”, organizat de Fundaţia Comunitară Alba joi, 19 decembrie, începând cu orele 18.00, la Alba Mall. Evenimentul „Fabrica de Bucurii” este realizat în beneficiul copiilor fără posibilităţi, al liceenilor cu iniţiativă în comunitate şi al tinerilor talentaţi care au nevoie de sprijin (citeşte mai multe despre eveniment aici).
Cosmin are 36 de ani, locuieşte în Alba Iulia şi este expert în arta gătitului. Bucătar de meserie de peste 16 ani, Cosmin spune că este unul dintre primii bucătari din ţară care a schimbat faţa preparatelor tradiţionale, reinventându-le sub o altă formă. Se pricepe cel mai bine la gătit ciorbe, supe dar şi la preparate din carne, însă se laudă cu cel mai bun preparat – calamar umplut cu sos de lime şi capere pe pat de sfeclă roşie. Tânărul a gătit de-a lungul carierei sale pentru personalităţi importante precum Regele Mihai, preşedintele Traian Băsescu, prinţul Paul al României şi prinţesa Lia, dar şi altor vedete naţionale. Este pasionat al bucătăriei franceze şi declară că se regăseşte foarte mult în aceste “preparate care combină diferite gusturi”. Este de asemenea şi adeptul bucătăriei tradiţional românească şi îşi doreşte ca pe viitor să experimenteze bucătăria moleculară.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Tradițiile culinare de pe Valea Sebeșului, acum în Alba Iulia: Magazinul „La Mesenii Tăi”, punte între gusturile autentice ale satului și confortul urban (P)
Tradițiile culinare de pe Valea Sebeșului, acum în Alba Iulia: Magazinul „La Mesenii Tăi”, punte între gusturile autentice ale satului și confortul urban Pe valea Sebeșului, în inima județului Alba, într-o zonă montană binecuvântată cu aer curat, peisaje de poveste și oameni gospodari, încă se mai păstrează moștenirea culinară, iar bucatele sunt preparate după rețetele […]
Servicii de spitalizare de zi la Spitalul Municipal Aiud: Cum poți beneficia de ele. CONDIȚII
Servicii de spitalizare de zi la Spitalul Municipal Aiud Spitalul Municipal Aiud anunță că persoanele interesate pot beneficia de investigații și tratamente medicale în regim de spitalizare de zi, în condiții de siguranță și profesionalism. Pentru acces la spitalizarea de zi este necesar bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist. Serviciile […]
FOTO | Noi grupe de studiu în anul școlar 2025-2026 la Centrul Județean de Excelență Alba: Performerii, premiați în cadru festiv
Noi grupe de studiu în anul școlar 2025-2026 la Centrul Județean de Excelență Alba Pentru Centrul Județean de Excelență Alba, începutul anului școlar 2025-2026 a fost marcat de un moment important: premierea instituției de către Primăria Municipiului Alba Iulia în cadrul evenimentului „Alba Iulia premiază excelența în educație”, desfășurat joi, 11 septembrie, la Muzeul Principia. […]