Rămâi conectat

Curier Județean

Joi, 26 noiembrie 2020| Expoziție cu fotografii de arhivă și schițe din istoria municipiului Alba Iulia, la Centrul de Cultură „Augustin Bena”

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba găzduiește, începând de joi, o expoziție cu fotografii de arhivă și schițe care surprind imagini din istoria municipiului Alba Iulia. Fotografiile sunt din perioada anului 1918 și conțin instantanee cu străzi, piețe, instituții administrative sau de cultură, zone de promenadă, dar și imagini cu locuitorii orașului.

Printre acestea se regăsesc și instantanee vechi cu Hotelul Apulum din centrul municipiului, imobil care în 1918 a fost unul dintre locuirile de întâlnire pentru făuritorii Marii Uniri. În acest sens, hotelul a găzduit, din data de 29/30 noiembrie 1918, Comisia de verificare a Marii Adunări Naționale (care a validat credenționalele deputaților), Consiliul Național Român Central, dar și pe o parte dintre delegații care au avut rol hotărâtor în ședințele care s-au desfășurat la etajul hotelului în cursul zilei din 30 noiembrie.

După 1918 hotelul a găzduit adunările Comitetului Județean Alba și ale Partidului Național Român. Ulterior, în ciuda importanței istorice, hotelul a avut o poveste tristă fiind demolat de regimul comunist pentru că nu se mai încadra în planurile de dezvoltare ale orașului.

Expoziția Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba cuprinde, pe lângă fotografiile de arhivă, și ilustrații cu obiective cu importanță istorică din municipiul Alba Iulia, desene realizate de artistul Ionuț Baic.

Consiliul Județean Alba prin instituțiile subordonate, Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și Teatrul de Păpuși „Prichindel”, organizează și în acest an o serie de activități culturale incluse în programul de la Alba Iulia dedicat Zilei Naționale a României.

Manifestările se desfășoară fără public, cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, și sunt organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Instituția Prefectului Alba. Sub genericul „Ziua Națională în casa fiecărui român”, evenimentele sunt transmise LIVE pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba și, în funcție de eveniment, pe paginile celorlalte instituții organizatoare.

Expoziția va putea fi văzută și on-line pe Pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba: https://www.facebook.com/Centrul-de-Cultura-AUGUSTIN-BENA-Alba-173204689496678


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea