Rămâi conectat

Politică Administrație

Jocul de-a v-ați ascunselea în politica albaiuliană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

M-a surprins afirmația făcută de domnul viceprimar cu atribuții de primar, Paul Voicu: „Lucrez pentru albaiulieni, nu defilez cu proiecte pompoase pentru voturi, mă păstrez în sfera realismului”.

Oare s-a declanșat campania electorală, domnule Paul Voicu, din moment ce vorbiți de vânătorii de voturi? Oare este oportună meditația dvs. electorală, lăsată oarecum în coadă de pește? Ce să înțeleagă albaiulienii din aceste speculații? Ca să-i lămurim pe concetățenii noștri, vă propun să descoperim împreună care este realitatea.

Eu nu cred că faceți referire la Gabriel Pleșa, viceprimarul demisionat de curând și cu care ați colaborat ani buni, „nășind împreună proiecte europene” pentru albaiulieni, sub comanda celui mai longeviv primar din România, care i-a părăsit pe albaiulieni la mijlocul celui de al 6-lea mandat. Sigur, aici lucrurile sunt clare. Nu Pleșa vă zbuciumă simțirea electorală, nu Pleșa vă stârnește revelații politice de genul: „Nu defilez cu propiecte pompoase pentru voturi”.

Evident vă faceți că nu înțelegeți mesajul „înțelepților” cantonați pe malurile Dâmboviței, transmis către dvs. și Pleșa, de a mima o competiție electorală prinzând la mijloc și USR-ul, care încă doarme cu ursulețul în brațe, în pătuțul politicii românești.

Încercați să faceți uitate „proiectele pompoase” de genul celor cu care împreună ați încercat să goliți buzunarele albaiulienilor, vezi proiectul referitor la plata parcărilor cu sume de-a dreptul aberante sau alba-neagra cu mutarea platformelor de gunoi din Bărăbanț în Partoș și invers. Toate acestea le-ați făcut „în interesul albaiulienilor” împreună, nu este așa? Vreți să vorbim și despre cei 150 km de străzi neasfaltate, fără utilități, căci ne pretindem a fi oraș european sau dvs. susțineți că deja chiar suntem?

Cine s-a opus oare la memorabilele dvs proiecte, nu consilierul Mircea Trifu și partidul Acțiunea Națională Alba al cărui președinte este? Cine a încercat oare să trezească conștiința „tăcuților consilieri aleși” din Consiliul Municipal Alba Iulia, nu tot Mircea Trifu? Dar până a dezvolta acest subiect mai sunt și altele de spus.

Încheind scenariul în care ar exista o confruntare electorală reală la viitoarele alegeri locale, între dvs. și Pleșa, vă propun să trecem la o dezbatere politică mai serioasă, cu un încărcat iz politico-electoral. Speța pe care o propun dezvoltă conotații electorale ce acoperă sfera politicii: naționale, regionale și locale. Este vorba despre cum păstrăm puterea politică, cum dezinformăm electoratul, pe acei albaiulieni care ne votează la fiecare scrutin electoral.

Ce ziceți despre manipularea electoratului albaiuian și nu numai, folosindu-vă de deviațiuni doctrinare de genul pentru a-mi atinge scopul politic și electoral, trec de la o familie politică europeană la alta, inventată de maeștrii în dezinformare și manipulare de pe malurile Dâmboviței?

Oare partidul dvs. a trecut de pe autostrada doctrinară de stânga a Rosei Luxemburg, ca apoi să se oprească tocmai la poarta lui Konrad Adenauer, părintele creștin-democrației de centru-dreapta? Eu cred că DA! Prea des ați schimbat culorile gecilor electorale din roșii în portocalii, iar acum ați tras fermoarul la cele galbene pentru a vă păstra tot timpul la putere.

Nu toți albaiulienii agreează acest tip de politică cameleonică, domnule Paul Voicu, chiar dacă vă bazați pe faptul că albaiulienii votează dreapta, motiv pentru care ați și îmbrăcat geaca electorală galbenă de această dată. Haideți totuși să ne cantonăm în zona alegerilor locale care bat la ușă.

Am primit pe adresa de acasă „o atenție electorală”. Surpriză! Tocmai în plicul trimis de Direcția de Venituri a municipiului Alba Iulia, care cuprinde marile dvs. realizări de când ați preluat funcția de primar. Dacă aceasta nu este campanie electorală mascată atunci eu mă duc la vânătoare de voturi cu pușca de lemn. Frumoasa misivă electorală pe care ați împărțit-o albaiulienilor nu amintește nimic de cei 150 de km de străzi fără infrastructură, nimic de condițiile de Ev Mediu în care trăiesc cei care au mobilat Alba Iulia cu cartiere de vile nevoiți să înoate în noroaie și să care apă cu bidonul. Oare pentru aceștia nu „lucrați”, domnule Paul Voicu?
Puține cuvinte despre consiliul tăcuților pe care dvs. îl păstoriți acum. Oare cu ce s-au remarcat acești consilieri, în afară de a respecta consemnul tăcuților adormiți cu nasul în laptopul consiliar? Răspund tot eu: cu certitudine nimic nu le-a deranjat somnul consiliar.

Știți și dvs: excepția întărește regula. Consilierul Mircea Trifu nu are laptop, el are respectul albaiulienilor, pentru că timp de 4 ani a fost în mijlocul lor, alături de cei care au format Acțiunea Națională Alba și care în iunie, la alegerile locale, sunt hotărâți să preia administrația municipiului Alba Iulia.

Vedeți, în sfârșit au aflat și albaiulienii de cine vă temeți dvs și cameleonicul dvs. partid.

Iuliu HADA, vicepreședinte Acțiunea Națională Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea