Rămâi conectat

Cultură Educație

Joburi în străinătate pentru studenţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Studenţii la o facultate acreditată, de zi sau privată, îşi pot găsi un loc de muncă pe perioada verii în Germania, Marea Britanie sau Grecia, de unde pot veni acasă cu economii de 1.500 de euro. Locurile de muncă oferite de angajatori sunt în domeniul hotelier, restaurante, fast-food, industrie, agricultură, întreţinere clădiri. Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti a demarat săptămâna trecută selecţia studenţilor români care doresc să lucreze în Germania. Ultima zi în care se pot depune dosare este 20 ianuarie, în acest an studenţii având la dispoziţie 150 de locuri, faţă de 100 în 2010. „În cadrul acordului pe care România îl are cu Germania, studenţii români cu vârsta între 18 şi 35 de ani pot lucra în această ţară, pe perioada vacanţei de vară, minimum două luni. Cei care cunosc mai bine limba germană pot merge să muncească în hoteluri, restaurante şi fast food-uri, celorlalţi li se oferă locuri de muncă necalificată în industrie, ca ambalatori de exemplu, sau în agricultură, la cules de ciuperci”, a declarat Amalia Tănăsescu, şef de birou în cadrul AMOFM Bucureşti. Studenţii români vor înlocui muncitori germani aflaţi în concediu pe perioada de vară şi vor primi acelaşi nivel de salariu cu un muncitor german pe acelaşi post.
lSalariul în industrie – 8,40 euro pe oră
În general, studenţii care au lucrat în Germania în domeniul hotelier au primit salarii între 1.100 euro şi 1.250 de euro pe lună, iar în industrie şi agricultură, ca muncitori necalificaţi, au fost plătiţi cu 8,40 euro pe oră. „Le recomandăm ca pentru prima lună să aibă la ei o sumă de bani. Casa şi masa pe lună costă circa 300 de euro. Unii dintre studenţii care au muncit în Germania în hoteluri şi restaurante în anii anteriori ne-au spus că au rămas cu economii de 1.500 euro”, a declarat Amalia Tănăsescu.
lAsistenţi de barmani în Marea Britanie
Studenţii care au cunoştinţe de nivel mediu de limba engleză îşi pot găsi un loc de muncă în Marea Britanie. Tinerii pot opta pentru două variante, de 27 sau respectiv de 37 de săptămâni, care includ 14 zile de cursuri, urmată de o perioadă de muncă, iar la final o săptămână de studiu sau evaluare. Participanţii îşi pot alege locaţia pentru săptămânile de studiu având la dispoziţie variantele Londra, Eastbourne sau Salisbury, potrivit site-urilor de profil. Locurile de muncă care li se oferă studenţilor sunt în hoteluri, restaurante, baruri, catering, fast-food. Participanţii la acest program vor fi plătiţi pe perioada de muncă cel puţin cu salariul minim pe economie în Marea Britanie. În timpul perioadei de muncă studenţilor le este asigurată cazarea şi masa gratuită în cadrul hotelurilor în care lucrează sau, în schimbul unei sume, deductibilă din salariu, care poate fi de 45-50 lire sterline pe săptămână, potrivit workexperience.ro
lSalariu minim de 500 euro pe lună în Grecia
În Grecia, studenţii care cunosc limba engleză cel puţin la nivel conversaţional îşi pot găsi un loc de muncă la unul dintre hotelurile de 4 şi 5 stele, pentru un salariu începând de la 500 euro pe lună. Taxa percepută de firma care fac intermedierea este de 280 euro, pentru care studenţilor li se promit un loc de muncă, cazare gratuită şi 3 mese gratuite pe zi. Ospătar, barman, asistent de barman, îngrijitor de piscină, recepţionist, şofer, casier sunt doar câteva dintre joburile pe care le pot ocupa studenţii români în Grecia. În plus, firma de intermediere poate oferi un pachet special pentru cei care doresc să meargă împreună cu alţi prieteni să muncească în acelaşi loc. (G.D.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea