Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmii montani de la Postul Şugag au aplanat un scandal izbucnit în zona Luncile Prigoanei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârşitul săptămânii trecute, jandarmii montani de la Postul Şugag au aplanat un scandal izbucnit în faţa unui canton forestier din zona Luncile Prigoanei. Scandalagii au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 2000 de lei.

Potrivit Jandarmerie Alba, “incidentul a fost semnalat prin apel la 112, vineri, 23 august a.c., în jurul orei 21.00. Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă la locul indicat în solicitarea telefonică şi a constatat că, pe fondul consumului de alcool, patru bărbaţi se înjurau şi se îmbrânceau reciproc. Jandarmii au intervenit prompt, au stopat violenţele şi au trecut apoi la verificarea împrejurărilor în care acestea au apărut. A reieşit astfel că, după ce au consumat în exces băuturi alcoolice, între cei patru a izbucnit un conflict spontan, însă niciunul dintre aceştia  nu a fost în măsură să-şi amintească motivul de la care a început cearta. Principalii vinovaţi au fost identificaţi ca fiind M. Nicolae ( 68 de ani), domiciliat în judeţul Vâlcea şi B. Constantin (26 de ani), din Iaşi. Ambii au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 1000 de lei. Alte două persoane au fost sancţionate contravenţional cu avertisment.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte jandarmii recomandă cetăţenilor să evite manifestările de violenţă şi să apeleze la căi legale pentru rezolvarea divergenţelor. În plus, oamenii legii reamintesc că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul sancţiunii pecuniare creşte, fiind cuprins între 1.000 lei şi 3.000 de lei”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ADMITERE jandarmi 2024: Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru Școlile de Subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Condiţii şi acte necesare la înscriere

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE jandarmi 2024: Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru Școlile de Subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Condiţii şi acte necesare la înscriere În perioada 24 aprilie – 14 mai a.c., Jandarmeria Alba desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. La școlile militare de subofițeri de jandarmi „Gr. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea