Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Jandarmii din Alba, misiuni de ordine publică la sfârșit de săptămână. Recomandări pentru participanții la evenimente

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 11 mai — 13 mai a.c., jandarmii albaiulieni vor acționa zilnic pe raza județului Alba, în scopul asigurării climatului de ordine și liniște publică, fiind intensificate misiunile specifice pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.   

Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada 11 mai — 13 mai a.c., peste 80 de jandarmi vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică la manifestările cultural-artistice, sportive și religioase ce vor fi organizate pe întreg teritoriul județului, dintre care amintim:

  1. În data de 11.05.2018, în Cetatea Alba Carolina din municipiul Alba Iulia, pe timpul desfăşurării unei manifestării sportive ,,Crosul Europei – Cetatea Alba Carolina, ediția a 5-a”, organizate de Primăria Municipiului Alba Iulia.
  2. În data de 11.05.2018, începând cu orele 18.00, în loc. Ighiu, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a-III-a, dintre echipele Performanța Ighiu – CS Iernut.
  3. În data de 11.05.2018 și 12.05.2018, zilnic începând cu orele 20.00, în Parcul Tineretului din municipiul Sebeș, pe timpul desfășurării manifestărilor cultural artistice, Festivalului Internațional ,,Lucian Blaga” ediția a-38-a, organizate de Primăria Municipiului Sebeș.
  4. În perioada 12.05. – 13.05.2018, în municipiul Blaj pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice Zilele Culturii Blăjene, organizate de Primăria Municipiului Blaj.
  5. Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș va asigura ordinea şi liniştea publică în data de 13.05.2018, începând cu orele 08.00, la Mănăstirea Dumbrava, situată în loc. Dumbrava pe timpul desfășurării manifestării religioase prilejuite de Hramul Mănăstirii.

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le  reamintim să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

În plus, reamintim că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

De asemenea cetățenii pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice iar intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea