Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmii din Alba au desfășurat peste 1500 de misiuni în vara 2022: La ce acțiuni au luat parte

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Jandarmii din Alba au desfășurat peste 1500 de misiuni în vara 2022: La ce acțiuni au luat parte

Vara 2022 a fost una în care ne-am bucurat de o revenire la normalitate în ceea ce priveşte viaţa socială, pe întreg teritoriul judeţului Alba fiind organizate nenumărate evenimente.

Ca în fiecare an, lunile de vară implică nenumărate activităţi din toate punctele de vedere, de la distracţie şi zile însorite, evenimente cultural-artistice, religioase, tradiţionale şi sportive, până la fenomene meteo extreme şi alte evenimente care presupun prezenţa jandarmilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Activitatea desfăşurată de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu„ Alba, în vara acestui an, a urmărit cu precădere îndeplinirea obiectivelor stabilite de lege, precum şi a sarcinilor ce revin instituţiei din actele normative în vigoare. Echipa managerială a acționat pentru adaptarea acţiunilor la specificul situaţiei operative, organizând activităţile în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional și al garantării şi apărării drepturilor şi libertăţilor constituţionale.

Concomitent, s-a avut în vedere cu caracter permanent, executarea cu responsabilitate şi profesionalism a misiunilor specifice de asigurare a ordinii publice, precum și a celorlalte activități şi atribuţii. Acest lucru nu l-am făcut doar singuri ci de multe ori ajutați, sprijiniți şi în colaborare cu parteneri și prieteni din cadrul Jandarmeriei Române şi din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cărora le adresăm călduroase mulțumiri pentru implicarea și solicitudinea de care au dat dovadă.

În aceste 3 luni de vară (iunie, iulie şi august), Jandarmeria Alba a desfăşurat un număr total de 1547 misiuni la nivel judeţean. Acţiunile întreprinse au avut ca scop respectarea legalităţii şi menţinerea unui climat de ordine și siguranță publică pe timpul adunărilor şi manifestaţiilor publice, activităţilor culturale şi sportive precum şi a altor manifestări cu participare numeroasă.

Structurile de jandarmi montani (Şugag şi Arieşeni), au executat misiuni în zonele de interes operativ din staţiunile montane şi pe traseele turistice şi zonele de agrement din zona acestora. Acestea s-au concretizat printr-un total de 197 misiuni în decursul celor 3 luni de vară, în timpul cărora a fost acordat sprijin şi ajutor persoanelor aflate în dificultate în zonele montane.

Jandarmii montani au participat şi la misiuni de asigurare a ordinii publice, la evenimentele ce au avut loc în localităţile de dispunere şi în cele limitrofe. De asemenea, structurile montane au participat la executarea de misiuni comune cu reprezentanţi ai instituţiilor abilitate pentru prevenirea şi asigurarea protecţiei şi conservării fondului cinegetic şi piscicol natural, dar şi a fondului silvic.

Rămânem în continuare la datorie, pregătiţi să acordăm sprijin şi vom continua activitatea noastră în spiritul dăruirii şi apărării cetăţeanului, prin devotament şi profesionalism.

Vă mulţumim pentru respectul şi aprecierea dumneavoastră!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Se înmulțesc atacurile urșilor, în Alba: De data aceasta animalul sălbatic a „vizitat” o comună din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se înmulțesc atacurile urșilor, în Alba: De data aceasta animalul sălbatic a „vizitat” o comună din Apuseni

În ultima vreme sunt tot mai dese atacurile sălbăticiunilor asupra animalelor domestice deținute de fermierii din județul Alba.

Potrivit unui localnic din comuna Vidra, ursul a dat iama în animalele sale, care erau la pășune în satul Poieni. Omul spune ca animalul sălbatic i-a ucis o vacă, în cursul nopții de luni spre marți.

CITEȘTE ȘI: MĂCEL într-o comună din Alba: Un urs omoară animalele oamenilor și le abandonează

Incidentul nu este unul singular, chiar ieri un urs lâsând în urma sa un dezastru de nedescris în comuna Meteș din județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu două săptămâni în urmă mai multe animale au ucise în apropiere de centrul comunei Pianu, iar recent, un alt urs a făcut prăpăd în zona comunei Bucium, tot din Munții Apuseni.

CITEȘTE ȘI: Încă un CARNAGIU provocat de urs, într-o comună din Alba: 4 oi și 2 capre, ucise „la 40 de metri de grădiniță”

Potrivit legislației, „intervenţia imediată asupra exemplarelor de urs în intravilanul localităţilor se efectuează gradual”. Astfel, în primă fază se va încerca îndepărtarea animalului prin diverse mijloace.

În cazul în care exemplarul îndepărtat prin alungare revine în mod repetat, echipa de intervenţie procedează la intervenţia prin tranchilizare şi relocarea acestuia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Transport public pentru elevii care fac naveta pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului: Care vor fi tarifele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport public pentru elevii care fac naveta pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului: Care vor fi tarifele

Pe agenda de lucru a consilierilor județeni se află și atribuirea directă, prin măsuri de urgență, a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului. Acestea vor fi supuse aprobării în ședința de vineri a Consiliului Județean Alba.

Primăria comunei Lunca Mureșului a solicitat Consiliului Județean Alba actualizarea programului de transport județean în vigoare prin introducerea unui traseu nou: Ocna Mureș – Lunca Mureșului și atribuirea acestuia, în regim de urgență, pentru a se putea asigura transportul zilnic dus/întors al elevilor din Lunca Mureșului școlarizați în unitățile de învățământ din orașul Ocna Mureș.

Transportul rutier județean de persoane prin curse regulate se desfășoară în prezent cu caracter temporar, până la data de 31 decembrie 2022, în baza programului de transport județean aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Consiliul Județean Alba a încheiat contracte de delegare a gestiunii serviciului, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2021, cu operatorii de transport rutier deținători de licențe valabile de traseu, în conformitate cu prevederile art. 66 alin. 1 din O.U.G. nr. 70/2020, cu modificările și completările ulterioare, pentru continuarea asigurării de către aceștia a transportului public județean de persoane până la finalizarea procedurilor de atribuire a contractelor de delegare a gestiune a serviciului în baza legislației achizițiilor publice.

Tarife practicate:

Distanța(km)/ Valoare bilet (lei – TVA inclus)/ Valoare abonament lunar (lei – TVA inclus)
1 – 5/ 5,50/ 200,00
6 – 11/ 8,00. 300,00

Consiliul Județean Alba a solicitat operatorilor de transport rutier Arieșul SA, Excelent Trans SRL, Livio Dario SRL, Voltrans SA, Samflora Impex Prod SRL și Andra & Alina Transport SRL, ca în situația în care doresc să efectueze serviciul pe acest traseu, să comunice Consiliului Județean Alba, până la data de 28 septembrie 2022, acordul în acest sens, însoțit documentele în copie ale mijlocului de transport necesar efectuării serviciului și tarifele de călătorie propuse.

A depus documentația solicitată de Consiliul Județean Alba și a fost de acord să presteze serviciul de transport public județean prin curse regulate, prin atribuirea directă a contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate pe traseul cod 92: Ocna Mureș – Lunca Mureșului, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2022, operatorul de transport rutier Andra & Alina Transport SRL.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Caravană medicală în cătunele unei comune din Apuseni: „Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe”

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO| Caravană medicală la cătunele unei comune din Apuseni: „Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe”

În cursul zilei de duminică, 2 octombrie, o echipa medicală a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara în parteneriat cu TVR-1, în cadrul campaniei ,,Izolați în România”, au ajuns pe Valea Barnii, comuna Mogoș, pentru asigurarea asistenței medicale locuitorilor cătunelor pentru care accesul la servicii medicale este dificil.

,,Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe” – acestea sunt cuvintele cu care echipa medicală a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara a fost întâmpinată de locuitorii cătunelor de pe Valea Barnii.

Au fost efectuate, la domiciliu, consultații și investigații medicale gratuite în specializările oftalmologie și O.R.L.

Elit - Gustul Desăvârșit

FOTO: Facebook – Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea