Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmii au sancţionat 22 de persoane pentru consum de alcool, prostituţie şi scandal

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În perioada 6 – 8 august jandarmii au sancţionat contravenţional un număr de 22 de persoane, au aplicat 8 avertismente scrise şi 14 de amenzi în valoare totală de 3750 de lei.
Cea mai frecventă faptă „pusă la zid” a fost consumul de alcool pe spaţiul public. Astfel, nici mai mult nici mai puîin decât unsprezece persoane au fost surprinse în timp beau alcool în locuri cu o intensă circulaţie pietonală, ca de exemplu strada Livezii, strada Gheorghe Şincai, Bulevardul Revoluţiei sau Piaţa Iuliu Maniu. Cei unsprezece, cu vârste cuprinse între 21 şi 67 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris sau amendă (7 avertismente scrise şi 4 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 400 de lei). „Jandarmii le-au reamintit contravenienţilor să evite consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări, etc., deoarece riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei”, a specificat căpitan Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba (IJJ).
În perioada de referinţă, Jandarmeria Alba a luat parte şi la o acţiune destinată combaterii fenomenului prostituţiei, pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Oamenii legii au surprins 6 tinere care, pentru a obţine foloase materiale, încercau să acosteze persoane de sex bărbătesc în vederea practicării de raporturi sexuale. Cele şase, Andreea B., Ileana K., Irina Z., Andreea C., K.D. şi Claudia C., cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani, au fost amendate cu suma totală de 2750 de lei.
„Pentru că a provocat şi participat la un scandal în incinta staţiei CFR din municipiul Alba Iulia, G.N, de 25 de ani, din satul Lunca, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei. Tot cu amendă contravenţională în cuantum de 200 de lei a fost sancţionat şi domnul P.G., de 42 de ani, din comuna Cojocdia, judeţul Cluj, care, aflat în stare de ebrietate, a refuzat să părăsească incinta unui local situat pe strada Vânătorilor din Municipiul Alba Iulia, la cererea barmanului de serviciu. De asemenea, Darius M., de 31 de ani, din Alba Iulia a fost sancţionat cu avertisment scris deoarece, aflându-se într-un loc public i-a adresat injurii şi expresii jignitoare unei persoane de sex femeiesc, determinând indignarea acesteia şi a trecătorilor. Printre cei traşi la răspundere pentru faptele comise s-au numărat şi Teodora D, de 36 de ani şi Dumitru R., de 52 de ani, ambii din Alba Iulia, care au solicitat fără temei intervenţia jandarmilor. Cei doi au fost sancţionaţi cu câte o amendă contravenţională în valoare de 100 de lei”, a specificat purtătorul de cuvânt al IJJ Alba. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea