Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmii au sancţionat 22 de persoane pentru consum de alcool, prostituţie şi scandal

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În perioada 6 – 8 august jandarmii au sancţionat contravenţional un număr de 22 de persoane, au aplicat 8 avertismente scrise şi 14 de amenzi în valoare totală de 3750 de lei.
Cea mai frecventă faptă „pusă la zid” a fost consumul de alcool pe spaţiul public. Astfel, nici mai mult nici mai puîin decât unsprezece persoane au fost surprinse în timp beau alcool în locuri cu o intensă circulaţie pietonală, ca de exemplu strada Livezii, strada Gheorghe Şincai, Bulevardul Revoluţiei sau Piaţa Iuliu Maniu. Cei unsprezece, cu vârste cuprinse între 21 şi 67 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris sau amendă (7 avertismente scrise şi 4 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 400 de lei). „Jandarmii le-au reamintit contravenienţilor să evite consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări, etc., deoarece riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei”, a specificat căpitan Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba (IJJ).
În perioada de referinţă, Jandarmeria Alba a luat parte şi la o acţiune destinată combaterii fenomenului prostituţiei, pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Oamenii legii au surprins 6 tinere care, pentru a obţine foloase materiale, încercau să acosteze persoane de sex bărbătesc în vederea practicării de raporturi sexuale. Cele şase, Andreea B., Ileana K., Irina Z., Andreea C., K.D. şi Claudia C., cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani, au fost amendate cu suma totală de 2750 de lei.
„Pentru că a provocat şi participat la un scandal în incinta staţiei CFR din municipiul Alba Iulia, G.N, de 25 de ani, din satul Lunca, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei. Tot cu amendă contravenţională în cuantum de 200 de lei a fost sancţionat şi domnul P.G., de 42 de ani, din comuna Cojocdia, judeţul Cluj, care, aflat în stare de ebrietate, a refuzat să părăsească incinta unui local situat pe strada Vânătorilor din Municipiul Alba Iulia, la cererea barmanului de serviciu. De asemenea, Darius M., de 31 de ani, din Alba Iulia a fost sancţionat cu avertisment scris deoarece, aflându-se într-un loc public i-a adresat injurii şi expresii jignitoare unei persoane de sex femeiesc, determinând indignarea acesteia şi a trecătorilor. Printre cei traşi la răspundere pentru faptele comise s-au numărat şi Teodora D, de 36 de ani şi Dumitru R., de 52 de ani, ambii din Alba Iulia, care au solicitat fără temei intervenţia jandarmilor. Cei doi au fost sancţionaţi cu câte o amendă contravenţională în valoare de 100 de lei”, a specificat purtătorul de cuvânt al IJJ Alba. (L.I.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Voucherele sociale vor putea fi folosite și în magazinele LIDL. Retailerul deține 3 magazine în Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

LIDL a transmis că plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” se poate face începând din această lună, şi în magazinele sale din ţară, însă numai cu cardurile emise de Sodexo (județul Alba) şi UP România.

Mai exact, începând de azi, 10 august 2022, beneficiarii voucherelor pentru alimente pot merge şi la magazinele Lidl pentru cumpărături.

Compania precizează că deocamdată sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România, ceea ce înseană că nu sunt acceptate şi voucherele Edenred.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a informat Lidl.

„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, a adăugat compania.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Între 18 și 21 august 2022, toți locuitorii Sebeșului și oaspeții orașului sunt invitați să participe la sărbătoarea verii: „Zilele Municipiului Sebeș”!

Atmosfera de festival este deschisă pe note muzicale de cei mai mici artiști, participanți la Concursul național de muzică ușoară și folk – „Universul Copilăriei”, pe care municipiul Sebeș are plăcerea să îl organizeze, în parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș. Competiția este structurată pe două secțiuni: muzică ușoară și folk, jurizarea fiind asigurată de reprezentanți ai vieții culturale și ai mass-mediei naționale și de muzicieni.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul concursului se acordă peste 40 de premii, categoriile de vârstă fiind 5 – 8 ani, 9 – 12 ani, 13 – 15 ani și 16 – 19 ani, pentru interpretări solo și de grup, respectiv muzică ușoară și folk. Regulamentul este avizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, iar concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este cuprins în calendarul Ministerului Educației Naționale. În mod tradițional, partener al concursului este Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș. S-au înscris circa 100 de copii din întreaga țară.

Nu vor lipsi nici copiii și tinerii Sebeșului care activează în diverse proiecte culturale susținute de municipalitate: Școala de muzică „DoReMi” și Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, Trupele de teatru „Gepetto” și „Pied Piper”, Clubul Fantasy Dance, Trupa de dansuri săsești și Ordinul Scutierilor de Mühlbach.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat faptul că postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia a fost ocupat de către Ana Maria Bleanț, în urma câștigării concursului.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu doamna Ana Maria Bleanț, care va ocupa, în urma câștigării concursului, postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia și cu doamna Adina Gădălean, fostul director interimar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Doamna Ana Maria Bleanț vine cu o experiență vastă, de aproximativ 20 de ani, în domeniul asistenței sociale, dobândită în cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia, care sunt sigur că o va ajuta la o bună coordonare și conducere a Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiu.

Pe această cale transmit un mesaj de mulțumire doamnei Adina Gădălean, pentru profesionalismul și dedicarea de care a dat dovadă în desfășurarea activității sale, iar doamnei director Ana Maria Bleanț îi urez mult succes, putere de muncă și reușite în noua funcție din cadrul instituției”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea