Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmii au sancţionat 22 de persoane pentru consum de alcool, prostituţie şi scandal

Publicat

în

În perioada 6 – 8 august jandarmii au sancţionat contravenţional un număr de 22 de persoane, au aplicat 8 avertismente scrise şi 14 de amenzi în valoare totală de 3750 de lei.
Cea mai frecventă faptă „pusă la zid” a fost consumul de alcool pe spaţiul public. Astfel, nici mai mult nici mai puîin decât unsprezece persoane au fost surprinse în timp beau alcool în locuri cu o intensă circulaţie pietonală, ca de exemplu strada Livezii, strada Gheorghe Şincai, Bulevardul Revoluţiei sau Piaţa Iuliu Maniu. Cei unsprezece, cu vârste cuprinse între 21 şi 67 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris sau amendă (7 avertismente scrise şi 4 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 400 de lei). „Jandarmii le-au reamintit contravenienţilor să evite consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări, etc., deoarece riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei”, a specificat căpitan Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba (IJJ).
În perioada de referinţă, Jandarmeria Alba a luat parte şi la o acţiune destinată combaterii fenomenului prostituţiei, pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Oamenii legii au surprins 6 tinere care, pentru a obţine foloase materiale, încercau să acosteze persoane de sex bărbătesc în vederea practicării de raporturi sexuale. Cele şase, Andreea B., Ileana K., Irina Z., Andreea C., K.D. şi Claudia C., cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani, au fost amendate cu suma totală de 2750 de lei.
„Pentru că a provocat şi participat la un scandal în incinta staţiei CFR din municipiul Alba Iulia, G.N, de 25 de ani, din satul Lunca, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei. Tot cu amendă contravenţională în cuantum de 200 de lei a fost sancţionat şi domnul P.G., de 42 de ani, din comuna Cojocdia, judeţul Cluj, care, aflat în stare de ebrietate, a refuzat să părăsească incinta unui local situat pe strada Vânătorilor din Municipiul Alba Iulia, la cererea barmanului de serviciu. De asemenea, Darius M., de 31 de ani, din Alba Iulia a fost sancţionat cu avertisment scris deoarece, aflându-se într-un loc public i-a adresat injurii şi expresii jignitoare unei persoane de sex femeiesc, determinând indignarea acesteia şi a trecătorilor. Printre cei traşi la răspundere pentru faptele comise s-au numărat şi Teodora D, de 36 de ani şi Dumitru R., de 52 de ani, ambii din Alba Iulia, care au solicitat fără temei intervenţia jandarmilor. Cei doi au fost sancţionaţi cu câte o amendă contravenţională în valoare de 100 de lei”, a specificat purtătorul de cuvânt al IJJ Alba. (L.I.)

Publicitate

Curier Județean

Ar fi furat dulciuri și o jucărie de pluș dintr-o benzinărie din Alba Iulia: Bărbat de 43 de ani, cercetat de către polițiști

Publicat

în

Ar fi furat dulciuși și o jucărie de pluș dintr-o benzinărie din Alba Iulia: Bărbat de 43 de ani, cercetat de către polițiști

Un bărbat a fost identificat e către polițiștii din Alba Iulia, suspect că ar fi sustras bunuri dintr-o benzinărie din municipiu. Acesta este cercetat pentru furt.

Electrica Furnizare Discount

La data de 26 iulie 2021, în jurul orei 11.10, polițiștii din Alba Iulia, au fost sesizați de către un o femeie, de 42 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, o persoană necunoscută ar fi sustras bunuri (dulciuri şi o jucărie de pluş), în valoare de 266 de lei, de pe rafturile unei societăţi comerciale, din municipiu şi ar fi părăsit incinta acesteia fără să achite contravaloarea acestora. La scurt timp ar fi abandonat produsele sustrase şi ar fi părăsit locul faptei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii l-au depistat pe un bărbat, de 43 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de săvârșirea faptei.

Acesta este cercetat pentru furt.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Ministrul Mediului, Tánczos Barna, vizită la Alba Iulia. Discuții cu autoritățile locale referitor la problema deșeurilorr

Publicat

în

Astăzi, 27 iulie, ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a aflat în județul Alba, în cadrul unei vizite de lucru. Acesta a avut și o întâlnire la Primăria Municipiului Alba Iulia, unde a discutat cu primarul Gabriel Pleșa referitor la problema deșeurilor din municipiu.

„L-am avut, astăzi, oaspete pe domnul Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna.

Electrica Furnizare Discount

Punctul central al discuției a fost despre cea mai arzătoare problemă din ultima perioadă, cea a colectării deșeurilor din Alba Iulia.

Am ajuns la concluzia că cea mai rapidă rezolvare este transportarea cantităților ”istorice”, depozitate pe șoseaua de centură și în cartierul ”Lumea Nouă”, la CMID Galda, astfel încât Polaris să aibă la dispoziție, pentru zilele de weekend și cele în care se generează multe deșeuri, o rezervă pentru depozitare, iar domnul Ministru ne-a asigurat că va face demersurile necesare preluării acestei cantități de către RER Vest.

Totodată l-am informat despre faptul că am depus documentația pentru aprobare, la Agenția de Mediu Alba, a unui depozit de materiale inerte, rezultate din construcții, care va fi gestionat direct de către primărie.

Am discutat si despre faptul că, prin PNRR, vor fi puse la dispoziție fonduri pentru înființarea și modernizarea spațiilor de depozitare a deșeurilor, fie ele subterane sau supraterane, din interiorul orașelor, astfel încât acestea să fie standarde de mediu europene, iar Alba Iulia va fi printre orașele care vor accesa aceste fonduri.

Îi mulțumesc domnului Ministru pentru buna relație cu Municipiul Alba Iulia”, a transmis Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele, afișate ASTĂZI pe EDU.RO

Publicat

în

Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele, afișate ASTĂZI pe EDU.RO

Examenul scris din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice a avut loc pe 21 iulie 2021.

Click AICI pentru rezultatele la Titularizare 2021, în județul Alba

Click AICI pentru rezultatele la Titularizare 2021, în România

Primele rezultate vor fi afișate în astăzi, 27 iulie 2021, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro.

Electrica Furnizare Discount

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4- 5 august.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea