Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmeria Alba va stinge luminile sâmbătă seara, în cadrul Campaniei “Ora Pământului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jandarmeria Alba se va alătura şi în 2018, pentru al optulea an consecutiv,  la Campania “Ora Pământului”.  Comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba  a adresat un apel tuturor angajaţilor de a participa sâmbătă, 24 martie a.c., la campania “Ora Pământului”, în semn de susţinere a eforturilor împotriva poluării şi a încălzirii globale.

În acest sens, între orele 20.30 – 21.30, jandarmii din judeţul Alba se vor alătura iniţiatorilor şi participanţilor la această campanie ecologică, prin stingerea luminilor neesenţiale –  exterioare şi interioare – şi deconectarea  aparatelor aflate în stand by atât la sediul central din Alba Iulia cât şi la subunităţile dislocate în localităţile Sebeş, Aiud şi Câmpeni dar și la posturile montane de la Șugag, Arieșeni și Roșia Montană. Această iniţiativă va fi aplicată şi la nivelul locuinţelor proprii ale personalului, Jandarmeria Alba implicându-se astfel nu doar la nivel instituţional, ci şi la nivelul familiilor membrilor instituţiei.

 Jandarmeria Română a rămas un partener constant al acțiunii „Ora Pământului”, iar demersurile de protejare a mediului nu se limitează doar la o singură acțiune, ci și la promovarea la nivel național, în toate unitățile, a unui consum rațional al energiei, cu scopul reducerii cheltuielilor administrative, dar și pentru reducerea poluării.

Ora Pământului (engleză Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007. Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment Ora Pământului a avut loc la 29 martie 2008, între orele 20:00 și 21:00 (ora locală), în Sydney și în multe orașe importante ale lumii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Admitere la școala de subofițeri, de pompieri și protecție civilă 2024 – 300 de locuri disponibile

Bogdan Ilea

Publicat

în

Admitere la școala de subofițeri, de pompieri și protecție civilă 2024 – 300 de locuri disponibile Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești a scos concurs pentru 300 de locuri, 275 „subofițer de pompieri și protecție civilă” și 25 de locuri „subofițer administrativ” 25 de locuri. „Vrei sa fii coleg […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea