Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmeria Alba: Sărbători fără evenimente deosebite. Mai mulți petrecăreți din Aiud, Sebeș, Cugir au fost amendați

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada Sărbătorilor Pascale jandarmii nu s-au confruntat cu tulburări grave ale liniştii şi ordinii publice şi nu au fost nevoiţi să intervină pentru aplanarea unor conflicte de mare amploare.  

Potrivit unui comunicat remis presei de Jandarmeria Alba, ”efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba au fost prezente în preajma a 13 lăcaşe de cult de pe întreg teritoriul judeţului, unde aproximativ 15000 de persoane au sărbătorit Paştele în siguranţă. Totodată, jandarmii au participat alături de poliţişti la prezervarea climatului de normalitate civică pe întreg teritoriul judeţului şi au monitorizat permanent staţiunile montane şi traseele turistice adiacente din zonele Şugag, Roşia Montană şi  Arieşeni.

Deşi majoritatea cetăţenilor a sărbătorit Paştele în acord cu normele legale de convieţuire în societate, nu au lipsit micile incidente, survenite pe fondul consumului excesiv de alcool. Acestea au fost aplanate de urgenţă de jandarmi,  nefiind înregistrate cazuri de escaladare a violenţei verbale către violenţă fizică, iar vinovaţii au fost sancţionaţi conform prevederilor legale.

Astfel, sâmbătă 19 aprilie, domnul Victor S. (67 de ani), din Aiud, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 500 de lei deoarece, la ora 01.20, a provocat scandal şi a înjurat o femeie. Bărbatul încerca astfel să o determine să-i returneze o datorie financiară şi, în aceeaşi noapte mai fusese sancţionat contravenţional cu avertisment scris pentru o faptă asemănătoare.

Valentin P. (17 ani) din Sebeş a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei pentru că, duminică, 20 aprilie a.c., la ora 04.40 şi-a deranjat vecinii de apartament. Tânărul se afla în avansată stare de ebrietate, asculta muzică la volum mare şi se dovedise insensibil la rugăminţile celorlalţi locatari de a înceta. Pentru o faptă asemănătoare a fost sancţionat şi Andrei L. (33 de ani), domiciliat în municipiul Blaj, care, aflat sub influenţa alcoolului, a înjurat şi jignit o vecină. Femeia îi reproşase că volumul la care asculta muzică era prea mare. Bărbatul a fost amendat cu 400 de lei.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea