Rămâi conectat

Actualitate

Jandarmeria Alba recrutează candidaţi pentru admiterea în învățământul MAI, sesiunea ianuarie 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspctoratul Județean de Jandarmi Alba recrutează candidaţi pentru concursurile de admitere in instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne – sesiunea ianuarie 2018.

Pentru reducerea deficitului de personal, la nivelul MAI s-a stabilit un pachet de măsuri, una dintre cele mai importante fiind creșterea cifrei de școlarizare la instituțiile de învățământ postliceale.

În acest context, în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, va avea loc un examen de admitere, conform graficelor publicate de fiecare dintre unitățile de învățământ aparținând Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Un astfel de examen în luna ianuarie reprezintă o premieră pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Sunt scoase la concurs 700 de locuri astfel:

  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 350 de locuri.
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 350 de locuri.

Cererile de înscriere se depun până la data de 5 decembrie 2017, la unitățile de recrutare, respectiv la structurile de resurse umane ale unităților teritoriale și centrale din Jandarmerie potrivit specialității pentru care optează candidații  și în raport de domiciliul/reședința înscrisă în cartea de identitate.

În vederea recrutării de concurenți pentru admitere, s-a realizat o cercetare sociologică cu scopul de a identifica motivele pentru care actualii elevi s-au îndreptat către instituțiile de învățământ ale MAI, iar siguranța locului de muncă a fost opțiunea cel mai des invocată. Alte repere sunt legate de statutul social și de pasiunea pentru meserie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea