Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Izvorul Tămăduirii 2023. Ce este bine să dai de pomană la sărbătoarea din Săptămâna Luminată

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Izvorul Tămăduirii 2023. Ce este bine să dai de pomană la sărbătoarea din Săptămâna Luminată

Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare creștină care are loc pe 21 aprilie, în Vinerea Luminată, la câteva zile după Paște.

Citește și: IZVORUL TĂMĂDUIRII: Ce este bine să faci în această zi ca să ai noroc tot anul şi ce activităţi NU trebuie făcute

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În tradiția populară se spune că este bine să dai de pomană alimente și băuturi, precum pâine, colaci, miere, vin sau apă, în semn de recunoștință și mulțumire pentru darul tămăduirii și al vieții.

De asemenea, pe lângă pomană este recomandat să faci fapte bune, cum ar fi să ajuți pe cei aflați în nevoie sau să donezi pentru cauze caritabile.

Este important să reținem că pomana trebuie să fie făcută din inimă și cu sinceritate, întrucât nu este suficient să oferim doar pentru a ne achita de o obligație, ci trebuie să o facem cu gândul la binele celorlalți și la împăcarea cu Dumnezeu.

La această sărbătoare, datul de pomană este un gest de generozitate și milostenie, iar alegerea darurilor poate varia în funcție de obiceiurile și tradițiile locale. Vezi aici câteva sugestii despre ce este bine să dai de pomană la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii:

Citește și: Cand pică Pastele 2024 ortodox și catolic. Sărbători de Paste 2024 și în urmatorii ani

Apă

Apa este un simbol important la această sărbătoare, deoarece Izvorul Tămăduirii se referă la apa care are puteri vindecătoare. Poți oferi sticle de apă îmbuteliată sau apă în recipiente speciale, cum ar fi sticle de sticlă colorate sau căni frumos decorate.

Lumânări
Lumânările sunt un simbol al luminii și purității în multe tradiții religioase. Poți oferi lumânări de diferite dimensiuni și culori, precum lumânări albe sau lumânări colorate în culorile tradiționale ale sărbătorii, cum ar fi verde, roșu sau albastru.

Icoane sau obiecte religioase

În cadrul sărbătorii Izvorului Tămăduirii, este obișnuit să se aducă la biserică icoane sau alte obiecte religioase pentru a fi binecuvântate. Poți oferi icoane mici, cruciulițe sau alte obiecte religioase potrivite pentru această sărbătoare.

Mâncare sau băutură
Milostenia este asociată adesea oferirea de mâncare și băutură celor în nevoie. Poți oferi produse alimentare preparate în casă sau fructe proaspete.

Bani

În unele zone se obișnuiește să se ofere bani sub formă de pomană la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Poți oferi monede sau bancnote într-un plic special sau într-un portofel mic.

Flori

Primăvara este sezonul florilor, așa că poți oferi flori proaspete sau aranjamente florale la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Poți alege flori de primăvară, precum narcise, lalele sau trandafiri, pentru a celebra venirea primăverii și a simboliza puritatea și frumusețea.

Citește și: Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Rugăciune la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii 2023

Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, ocrotitoarea neamului omenesc, acum cădem în fața milostivirii tale, ca una care cunoști cât de mare este slăbiciunea noastră, cât de groaznică ne este căderea, cât de departe suntem de adevărata cale a dreptății dumnezeiești; am căzut, ne-am depărtat, toți ne-am abătut, împreună netrebnici ne-am făcut.

Cine ne va ajuta, cine ne va ridica pe noi, dacă nu tu, care ești Maica noastră cea bună și milostivă, care totdeauna mijlocești la Fiul Tău și Dumnezeul nostru pentru iertarea păcatelor noastre celor multe.

De aceea, și acum în această zi în care prăznuim amintirea Izvorului Tău cel făcător de minuni, cădem la tine și cu umilință ne rugăm, să mijlocești la Cel Atotputernic și Atotmilostiv, ca să curățească păcatele noastre și să tămăduiască toată boala și toată neputința noastră cea sufletească și trupească.

Ca totdeauna binecuvântând pe Stăpânul și pe tine mărindu-te să ne învrednicim de împărăția Fiului Tău și Dumnezeului nostru, ca să strigăm ție cu mulțumire: miluiește-ne pe noi Împărăteasă a Izvorului Tămăduirii. Amin!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea