ITM Alba: Amendă de 30.000 de lei pentru un constructor din Cugir care avea muncitori ”la negru”

Inspectorii ITM Alba au amendat, săptămâna trecută, un constructor din Cugir, care folosea forță de muncă fără forme legale de angajare.

itm3La PFA Sibisan Liviu au fost depistate, cu ocazia unui control, 3 persoane plătite ”la negru”, amenda aplicată fiind în valoare de 30.000 de lei. Un alt angajator din Alba a fost amendat cu 300 de lei, pentru nerespectarea legislației în domeniul relațiilor de muncă.

INFORMARE COVID-19

În total, în perioada 3 – 13 ianuarie au fost verificate 46 nde firme. Principalele deficienţe stabilite în controale au fost: primirea în lucru a salariaţilor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; nu au fost stabilite pentru toţi salariaţii atribuţiile corespunzătoare postului prin fişa postului; neacordarea repausului saptamanal; neconducerea corecta a evidenţei timpului lucrat; contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor aplicabile la nivelul angajatorului; primirea la muncă a persoanelor s-a realizat în absenţa certificatului medical (fişa de aptitudine); regulamentul intern nu conţine dispoziţii referitoare la criteriile şi procedurile de evaluare profesională a salariaţilor; registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic nu se păstrează la sediul societăţii.

În aceeași perioadă, la 37 de angajatori s-au efectuat verificări în domeniul sănătății și securității muncii iar pentru deficiențele constatate s-au aplicat 6 avertismente.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

adi 16 ianuarie 2017 at 12:57

f bine ! individul asta isi bate joc de orice lucrare !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...