Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Tribunalului Alba la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Citește și: Șoferul unui BMW care a intrat pe contrasens și a provocat un accident grav în Alba, trimis în judecată: Zeci de zile de spitalizare pentru victimă

Decizia a fost pronunțată marți, 27 februarie, și poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

S-a reţinut prin actul de sesizare a instanţei că la data de 19.10.2023, după oprirea sa regulamentară în jurul orei 19:00, pe DN 74, în timp ce conducea autoutilitara marca Opel, venind dinspre orașul Abrud, inculpatul a promis în mod repetat, insistent, pe un ton conspirativ și șoptit, martorului denunțător-agent de poliție rutieră, aflat în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, suma de „1000 de euro”, respectiv „100 de milioane” (10 mii de RON), pentru a îl convinge să nu procedeze la ridicarea permisului său de conducere, în cadrul constatării unei contravenții pasibilă de suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, motivat că „din asta trăiește”, deși a fost avertizat în mod repetat de martorul denunțător că este filmat, inculpatul insistând în mod repetat, tot pe ton șoptit, să fie oprită camera de luat vederi.

La data de 19.10.2023, seara, inculpatul, conducând dinspre orașul Abrud spre orașul Zlatna autoutilitara marca OPEL, a acroșat un alt autovehicul căruia i-a spart oglinda, ocazie cu care și oglinda laterală stângă soartă a unui alt autovehicul. Șoferul care utiliza respectivul autovehicul acroșat, a anunțat organele de poliție din orașul Abrud, astfel că în trafic au fost transmise datele autovehiculului condus de inculpat, către echipajele de poliție de pe traseu. Urmare a acestui fapt, martorul agent de poliție rutieră din cadrul Poliției orașului Zlatna, la intersecția DN 74 cu drumul care duce spre Trâmpoaiele, în apropiere de intrarea în orașul Zlatna dinspre Abrud, a procedat la oprirea regulamentară a autovehiculului condus de inculpat, în jurul orei 19:00.

În împrejurările descrise, martorul, în calitate de agent de poliție rutieră, în exercițiul atribuțiilor de serviciu a adus la cunoștință inculpatului motivul opririi, constatând totodată și faptul că oglinda lateral-stânga de la vehiculul acestuia era spartă. În continuarea procedurii, martorul denunțător a efectuat testarea alcooltest a inculpatului, ocazie cu care rezultatul a fost pozitiv, indicând valoarea de 0,11 mg alcool pur în litrul de aer expirat.

Martorul polițist rutier, în atare condiții, a adus la cunoștință inculpatului ce sancțiuni sunt aplicabile, anunțându-l că va proceda la reținerea permisului său de conducere iar dreptul acestuia de a conduce autovehicule pe drumurile publice urmează a fi suspendat pentru 90 de zile.

Inculpatul a părut foarte afectat de cele comunicate de martorul agent de poliție rutieră, îl imploră să nu îi ia permisul, îi cere martorului să „oprească asta” (camera de luat vederi) și apoi afirmă textual către polițist „nu contează cât face și cât costă”, martorul oprindu-l din a continua și atrăgându-i imediat atenția că este înregistrat, prin aceste demersuri practic încercând să prevină comiterea faptei. Inculpatul nu îl ia în seamă apoi explicit de 4 ori, de fiecare dată pe ton șoptit, promite că va da bani martorului denunțător, agent de poliție rutieră, ca să nu îi ia permisul, astfel:

– „…îți dau 1000 de euro, șefule!…”- ora 19:19:08 sec. – urmată imediat de reacția martorului denunțător: „Bă, tu vrei să-ți fac dosar penal?”.

– „…șefu`, îți dau 100 de milioane, șefule!…”- ora 19:19:32 sec. – urmată imediat de reacția polițistului: „Bă omule, tu ești bolund la cap?”;

„…șefu`, îți dau 100 de milioane!”- ora 19:19:58 sec. – urmată imediat de reacția polițistului: „Bă, tu nu încetezi?”;

„…Șefu` dragă! Auzi, , îți dau 100 de milioane, din asta trăiesc!…”- ora 19:20:59 sec. – urmată de salutul adresat de martorul polițist unei alte persoane care trecuse prin fața lui, apoi de reacția acestuia „Bă, ești înregistrat, fii atent aicea. O să îți fac plângere și pentru dare de mită…”

Martorul denunțător oprește apoi alt conducător auto, în prezența căruia îl întreabă pe inculpat dacă dorește să i se ia sânge, discuțiile continuă, inclusiv după plecarea martorului, inculpatul continuând până la terminarea procedurii de constatare a contravenției, să solicite martorului să nu îi ia permisul, fără să îi mai promită bani, însă la ora 19:39:53 sec. mai spune o dată șoptit martorului denunțător „…Oprește-o, bat-o soarele”, referindu-se la camera audio-video din dotarea acestuia.

Inculpatul, asistat de avocat ales, a declarat în cursul urmăririi penale că recunoaşte comiterea infracţiunii care a făcut obiectul acordului, a fost de acord cu pedeapsa stabilită în sarcina acestuia şi a consimţit să efectueze muncă neremunerată în folosul comunităţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea