Rămâi conectat

Actualitate

ISU Alba va fi dotat cu echipamente speciale. Vehicul cu șenile pentru intervențiile în zone greu accesibile

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Judeţean Alba și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” anunță că în urma unui proiect care a câștigat finanțare europeanp derambursabilă, ISU Alba urmează să fie dotat cu un vehicul cu şenile/roţi tip UTV cu capacitate mărită de trecere (autoşeniletă), o autospecială cu rol tractor având în dotare echipamente speciale şi o  platformă de transport a autoşeniletei.

De asemenea, vor fi instruite cadrele care vor utiliza aceste echipamente specifice. Obiectivul acestui proiect, respectiv consecința dotărilor și instruirii de personal, este reducere timpului de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie în zonele rurale.

În data de 19 august, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba din Alba lulia, va fi marcată demararea activităţilor din cadrul proiectului „ÎMBUNĂTĂŢIREA INTERVENŢIILOR ÎN SITUAŢII DE URGENŢĂ ÎN ZONE GREU ACCESIBILE”.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, beneficiar fiind Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei”, ai cărei membrii fondatori sunt judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Valoarea proiectului este de 2.687.266,00 lei din care asistenţă financiară nerambursabilă 2.473.114,28 lei şi are o durată de 16 de luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea