Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

IȘJ Alba a primit 8.751 lei de la Guvern să achiziționeze manuale vechi pentru elevii de clasa I-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Inspectoratul Școlar al Județului Alba a primit 8.751 lei de la Guvern să cumpere manuale vechi la clasa I-a, iar conform unor surse acestea vor ajunge la elevi în 10 zile.  Ministerul Educației a repartizat 622.000 de lei inspectoratelor școlare, pentru ca acestea să cumpere vechile manuale pentru clasa I, se arata în ordinul de ministru obținut de HotNews.ro.

Banii sunt alocați pentru ca elevii de clasa I sa aibă pe bănci măcar manualele vechi, care nu sunt în concordanta cu curriculumul școlar intrat in vigoare pe 15 septembrie. Ordinul privind repartizarea fondurilor bugetare pentru cumpărarea de manuale retipărite (cu conținut vechi) pentru clasa I a venit după ce Ministerul Educației a lansat prea târziu licitația pentru manuale școlare noi (în format tipărit si digital) și contractele nu au fost încheiate nici pana acum. Pana una-alta, deși ordinul a fost semnat din 18 septembrie, elevii de clasa I nu au nici astăzi, la 3 săptămâni de la începerea scolii, nici măcar manualele vechi pe bănci.

Deși ordinul prin care ministrul Educației le repartiza ISJ-urilor banii a fost semnat din 18 septembrie, “nu au ajuns încă in scoli vechile manuale, pentru ca ele încă nu s-au tipărit. Nicio editura nu a avut în magazie astfel de manuale, pentru că decizia Ministerului i-a surprins pe toți”, a declarat pentru HotNews.ro, vineri, Claudiu Istrate, directorul executiv al Uniunii Editorilor din Romania.

Ana Munteanu, reprezentanta editurii Aramis care are majoritatea comenzilor de manuale pe Abecedar si Matematica la clasa I, a declarat pentru HotNews.ro în urma cu trei zile ca nu a livrat niciun manual către scoli, pentru ca “editurile nu au niște stocuri de sute de manuale pe care le țin in pod”.

“Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene dreptul de a încheia contracte cu editurile pentru manuale. Editura încheie, așadar, contracte, cu fiecare inspectorat școlar județean in parte, deci sunt 42 de județe cu care se încheie contract. Ultimele comenzi de la ISJ-uri au venit ieri [joi, 2 octombrie – n.red.]. Până când nu vine si ultima comanda, niciun editor nu da manualele la tipar. Abia ieri s-a lansat comanda”, a explicat pentru HotNews.ro reprezentanta editurii Aramis.

Aceasta a afirmat ca editura a transmis comanda tipografiei si cel târziu astăzi, 6 octombrie, “începe tipărirea, care durează o săptămâna, după care începe distribuirea in scoli a manualelor. In 10 zile elevii vor avea si noile vechi manuale pe bănci”, a declarat pentru HotNews.ro Ana Munteanu.

Sursa Hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 1,6 milioane la Școala Gimnazială „Ion Breazu” din Mihalț: Se vrea renovarea și modernizarea energetică a clădirii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 1,6 milioane la Școala Gimnazială „Ion Breazu” din Mihalț: Se vrea renovarea și modernizarea energetică a clădirii. A doua licitație, lansată pe SEAP Primăria Comunei Mihalț a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care prevede modernizarea și renovarea clădiri Școlii Gimnaziale „Ion Breazu.” Obiectivul investiției, finanțat prin Planul Național de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea