Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

IPJ Alba va plăti din datoria pe care o are la Spitalul Județean Alba, cu ajutorul ministrului Mircea Dușa

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul Județean de Poliție Alba urmează să achite o parte din datoria de aproape 400.000 de lei pe care o are la Spitalul Județean Alba pentru serviciile medicale prestate.

“Înregistrăm o datorie către Serviciul de Medicină Legală din cadrul Spitalului Județean Alba pentru neplata contravalorii prestațiilor medico-legale, se fac demersuri, domnul ministru Mircea Dușa a găsit o soluție și am înțeles că au fost găsite resursele necesare pentru plata unei părți din datoriile pe care IPJ Alba le are la Spitalul Județean. Problema este la întreg nivel național, noi căutăm soluții să o rezolvăm”, a declaratcomisarul șef  Mihai Rus, adjunctul șefului IPJ Alba.

Spitalul Judeţean prin Serviciul de Medicină Legală realizează pentru poliţie diverse servicii medicale cum sunt stabilirea alcoolemiei pentru şoferii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, necropsii în cazul deceselor, eliberarea de certificate medicale constatatoare în cazul unor infracţiuni cu violenţă. Aceste date/acte sunt esenţiale pentru ca poliţiştii să-şi poată desfăşura anchetele..

Spitalul Judeţean are de recuperat de la IPJ Alba suma de 380.000 de lei, reprezentând contravaloarea  serviciilor de medicină legală prestate în anii 2011 şi 2012 (280.000 de lei aferenţi anului 2011 şi 90.000 de lei pentru anul 2012).

Reprezentanţii unităţii sanitare au atenționat public IPJ Alba, într-o conferință de presă susținută în urmă cu o lună, că iau serios în considerare încetarea acestor servicii dacă nu se plătesc banii. Potrivit, managerului spitalului, Nicolae Coşarcă, s-a ajuns în situaţia ca unitatea medicală să nu mai poată cumpăra nici trusele de alcoolemie.

foto: comisar șef Mihai Rus


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea