IPJ Alba CONTINUĂ activitățile de control în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri sau terase. 174 de agenți economici, verificați în ultimele 24 de ore

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Au fost verificați 174 de agenți economici și 149 de mijloace de transport în comun, în ultimele 24 de ore, în cadrul acțiunii care vizează modul în care sunt respectate regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Controalele, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua și la sfârșitul acestei săptămâni.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

ELIT

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost verificați 174 de agenții economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

De asemenea, au fost verificate 149 de mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În urma controalelor au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, din care 4 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020, 13 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și una pentru fapte de natură economică.

În condițiile prelungirii stării de alertă, acțiunile, organizate în sistem integrat, vor continua, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV2.

Reamintim cetățenilor recomandarea de a respecta măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419