Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

IPJ Alba confirmă: Autorii infracțiunii de omor de la Găbud se află în arest

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbații vinovați de moartea unui pensionar din Găbud au fost prinși de polițiști. Deși ieri reprezentanții IPJ Alba au refuzat să confirme știrea publicată în exclusivitate de ziarulunirea.ro, aceștia au fost depuși în arest.

Iată comunicatul de presă transmis în această dimineață:

”În data de 22.01.2013, în urma activităţilor informativ operative de cercetare şi criminalistice efectuate de către echipa complexă formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic,  Poliţiei oraşului Ocna Mureş şi ai secţiei de poliţie rurală OcnaMureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Alba şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, s-a reuşit identificarea autorilor infracțiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu comise  asupra unui bărbat de 74 de ani din localitatea  Găbud, comuna Noșlac, judeţul Alba.

Aceştia sunt Strugurel P., de 31 de ani, Trifan P., de 45 de ani, Antonius Augustin P., de 33 de ani şi Gabriel P., de 37 de ani, toţi din Luduş, judeţul Mureş, ultimii 3 cunoscuţi cu antecedente penale.

Din cercetări s-a stabilit faptul că, în noaptea de 06/07.01.2013, în jurul orelor 23.30 , cei  4 învinuiţi , după o prealabilă înţelegere, au plecat în localitatea Găbud cu intenţia de a sustrage bunuri.

Ajungând în sat au pătruns fără drept în curtea imobilului aparţinând victimei unde, cu ajutorul unui levier au forţat sistemele de închidere a uşilor şi au sustras mai multe produse alimentare din afumătoare, băuturi alcoolice din beci și un cazan din cupru dintr-o dependinţă, bunuri în valoare totală de aproximativ 1.000 de lei.

În acest timp, victima a ieșit afară şi i-a surprins pe autori în curtea locuinței, motiv pentru care a trecut la urmărirea acestora, spre grădina casei. Pentru a-și asigura scăparea, cei 4 autori i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu un levier şi o bâtă provocându-i multiple leziuni traumatice grave.

La data de 07.01.2013, bărbatul a fost transportat la  Spitalul Municipal Aiud  iar în urmare complicațiilor apărute a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Alba, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale iar la data de 11.01.2013 a decedat.

Cei 4 învinuiţi au transportat bunurile sustrase la locuinţa acestora din oraşul Luduş, judeţul Mureş, alimentele şi băutura le-au consumat iar cazanul din cupru l-au tăiat în bucăţi după care l-au valorificat unei persoane din Luduş contra sumei de 150 lei, care la rândul său l-a vândut unui centru de colectare a deşeurilor din municipiul Târgu Mureş, de unde a fost recuperat de poliţişti.

În cursul zilei de ieri, 22.01.2013, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a celor 4 învinuiţi, care au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba urmând ca azi, 23.01.2013, să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.

În sarcina acestora s-a reţinut săvârșirea infracțiunilor de ”omor deosebit de grav”,faptă prevăzută de art. 176 lit. „d”, ”tâlhărie”, faptă prevăzută de art. 211 alin 1, alin. 2 lit. „b”, alin 2 ind. 1 lit. „a”, „c”  și ”violare de domiciliu”, prev. de art. 192 alin 1, 2 din Codul Penal.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor precum şi a întregii activităţi infracţionale a învinuiţilor”.

UPDATE: Tribunalul Alba a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă pe o durată de 29 de zile a inculpaţilor începând din 23.01.2013. Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs de către inculpaţi, recurs ce  se va  judeca la  Curtea de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea