Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

IPJ Alba: Amenzi de 120.000 de lei și 19 infracțiuni constatate într-o singură zi în cadrul acțiunilor pentru ordine și siguranță în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cursul zilei de ieri, 3 aprilie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au acţionat pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor comise prin violenţă, a celor la regimul circulaţiei rutiere, a furturilor, dar şi pentru revenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale.

Au fost verificaţi 104 agenţi economici şi oprite în vederea efectuării de controale, 403 mijloace de transport. În urma acestor controale au fost constatate 19 infracţiuni rutiere, dintre acestea 3 fiind de evaziune fiscală.

Totodată au fost aplicate 514 sancţiuni contravenţionale, din care 413 sunt la  regimul circulaţiei rutiere, 41 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 38 la Legea 12/1990-republicată, restul constituind alte abateri de la normele legale în vigoare. Valoarea contravenţiilor aplicate se ridică la suma de 118.625 lei.

De asemenea, în urma controalelor efectuate poliţiştii au confiscat produse şi băuturi în valoare de 12.774 lei.

Exemple:

*A fost depistat,  pe raza  localității Lunca Ampoiței, judeţul Alba, un tânăr de 26 de ani, din comuna Meteş, care efectua acte de comerț cu pâine în alte locuri decât cele autorizate de primării. Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform articolului 1, pct. b din Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar cantitatea pâine găsită asupra sa a fost ridicată în vederea confiscării.

*A fost identificat, pe raza municipiului Sebeş, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Turda, judeţul Cluj, în timp ce transporta cu un autoturism, 96 bucăţi gazon verde pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, conform articolului  3 din Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar bucăţile de gazon au fost ridicate în vederea confiscării.

*A fost depistată, în Piaţa Dacia Sebeş, o persoană de sex bărbătesc, de 42 de ani, judeţul Sibiu, în timp ce oferea spre comercializare, 300 pomi fructiferi pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform articolului 3 din Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar cei 300 de pomi fructiferi, în valoare de aproximativ 2.400 lei au fost ridicaţi în vederea confiscării.

*Poliţişti din Blaj l-au identificat şi reţinut I.V., de 43 de ani, din judeţul Galaţi, care poseda un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis de Judecătoria Arad, având de executat 4 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ,,furt”.

Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba vor continua şi în zilele următoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea