Rămâi conectat

Politică Administrație

Ion Dumitrel: ”Nu frângeți Alba Iulia pe roata politicianismului!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când suntem umiliți și amenințați cu războiul în propria țară de către străini, când steagurile unor nații străine sunt pictate în mijlocul naturii, pe pământ românesc, guvernanții trebuie să lase la o parte trocurile politicianiste și să apere istoria și conștiința națională!

Asaltul la care este supusă ființa națională în aceste zile este o dovadă în plus că Alba Iulia trebuie să fie capitală de regiune, fiindu-i astfel recunoscută importanța națională.

Nu trebuie să ni se mai spună că nu contăm, că Alba Iulia nu intră în discuție și că decizia de stabilire a capitalei regionale se discută între Sibiu și Brașov! Acest lucru era posibil în urmă cu 50 de ani, la presiunile conjugate ale URSS-ului și acoliților săi din blocul comunist, dintre care unii încă mai visează și astăzi la rescrierea unor tratate internaționale de acum aproape 100 de ani.

Astăzi însă, Alba Iulia trebuie recunoscută administrativ și cinstită cu titlul de capitală de regiune pentru că aici s-a scris cea mai importantă pagină din istoria românilor! La fel cum nu trebuie uitat că astăzi mai vorbim românește în Transilvania datorită școlilor de la Blaj și Marii Adunării Naționale de pe Câmpia Libertății.

Îi atenționez, încă o dată, pe cei care, abia treziți și aterizați de prin concedii, gestionează procesul așa-zis democratic al reformei administrativ-teritoriale, că trocul politic meschin pentru impunerea capitalei de regiune în orașe – de altfel foarte importante, cu istorie bogată și tradiție multietnică – dar care nici adunată împreună nu au însemnătatea națională a Capitalei Tuturor Românilor, alimentează scenariile revizioniste și face jocurile unora interesați doar de slăbirea României.

Îndrăzniți să fiți patrioți domnilor politicieni, îndrăzniți să apărați ființa națională, nu vă jenați să apărați simbolurile naționale și nu frângeți Alba Iulia pe roata politicianismului!

Ion DUMITREL, prim-vicepreședinte al PDL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea