Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ion Dumitrel: ”E bine că nu se mai face descentralizarea. Nu vor mai fi afectate fondurile de dezvoltare ale județului”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ion Dumitrel02În opinia președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, decizia CCR prin care Legea descentralizării a fost declarată neconstituțională este benefică pentru județul Alba deoarece bugetul nu va mai fi afectat de sumele care trebuiau să meargă către instituțiile care ar fi intrat în subordine și astfel vor rămâne bani mai mulți pentru dezvoltare.

În ceea ce ne privește, mai ocrotim niște fonduri care urmau a fi alocate instituțiilor care ne intrau în subordine, deoarece, din experiența căpătată în timp pot să vă spun că finanțarea acestora de la Guvern ar fi fost insuficientă. Așa vom putea folosi acești bani pentru sectorul de dezvoltare. Este o decizie bună și nu spun asta doar pentru că a fost atacată la Curtea Constituțională de colegii mei din PDL. E mai bine ca totul să rămână așa cum a fost până acum, deși eu sunt convins că e vorba doar de o amânare și că se va găsi o metodă prin care să se facă totuși această descentralizare. Cu instituțiile respective am colaborat foarte bine și așa se va întâmpla și de acum încolo”, a spus Dumitrel.

În aceste condiții mai rămâne o singură problemă de rezolvat – Bugetul de Stat care a fost construit în funcție de legea descentralizării iar acum nu se mai se poate aplica în forma actuală, deoarece sumele prevăzute pentru funcționarea instituțiilor descentralizate se regăsesc la administrațiile locale și nu la ministere unde se întorc în acest moment instituțiile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea