Ion Dumitrel, discurs pro investitori la inaugurarea noii fabrici de producţie de cutii de viteză a companiei Daimler, la Sebeş: ”Judeţul Alba nu se teme de multinaţionale”

”Oamenii din Alba au mare încredere în multinaţionale” a precizat Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel la inaugurarea noii fabrici de producţie de cutii de viteză a companiei Daimler, la Sebeş.

Discursul preşedinteului CJ Alba a fost, de fapt, o replică la ”războiul” declanşat de actuala guvernare multinaţionalelor.

ELIT

Ion Dumitrel (PNL) a spus că ”judeţul Alba nu se teme de multinaţionale” pentru că ”ne dorim să se plătească salarii, nu ajutoare sociale”. Preşedintele Consiliului Judeţean Alba a rostit aceste cuvinte în faţa unor reprezentanţi ai Guvernului, prezenţi la inaugurarea oficială a noii capacităţi de producţie de la Sebeş unde se vor produce în premieră în lume cutii de viteză în 8 trepte pentru maşinile Mercedes şi unde investitorii nemţi de la Daimler au creat 500 noi locuri de muncă. Este vorba despre Ştefan Radu Oprea, ministru al Mediului de Afaceri, consilierul de stat Ramona Ioana Bruynseels şi Stelian Fedorca – preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională în Sistem Dual.

”Iată că aici în Sebeş, într-o zonă tradiţional săsească, se dezvoltă o afacere de succes şi care duce produse în întreaga lume. S-a pornit de la Cugir, cunosc oamenii care au început cu ani în urmă şi sunt bucuros să fi participat la începuturile acestor investiţii. Investitorii de la Cugir şi Sebeş ştiu să ne îndemne a face lucrurile bine şi pas cu pas spre mai bine. Ştiu greutăţile dumneavoastră pentru că greutăţile dumneavoastră sunt şi ale noastre, ale celor care lucrăm în administraţie. Şi noi şi dumneavoastră avem nevoie de predictibilitate, şi noi şi dumneavoastră vă faceţi planuri. Planurile dumneavostră de afaceri nu depind de alţii, ale noastre depind”, a afirmat Ion Dumitrel.

Preşedintele CJ Alba a vorbit şi despre parteneriatul dintre investitori şi administraţia publică. ”Ce înseamnă parteneriat între mediul de afaceri şi administraţie? Înseamnă că dumneavoastră vă faceţi treaba şi nu vă încurcă nimeni, aşa cum aţi făcut aici, iar noi punem bazele infrastructurii aşa încât să venim cu ceva. Pentru a face infrastructură însă îţi trebuie fonduri. Din păcate pentru noi cei care lucrăm în administraţie şi în 2018, şi în 2019 posibilităţile de dezvoltare sunt limitate. Ca să putem să dezvoltăm judeţul Alba, România şi orice afacere indiferent de unde vine, indiferent că e investitor român sau străin trebuie să avem forţa de muncă.

Preocuparea noastră, a celor care administrăm judeţul Alba este următoarea: să-i determinăm pe cetăţenii să stea aici prin tot ceea ce facem pentru ei iar pe cei care rămân să putem să-i pregătim în domeniile pe care dumneavoastră, mediul de afaceri, le solicitaţi. Însă lucrurile acestea nu se pot face doar de către noi sau doar de către dumneavoastră, lucrurile de genul acesta trebuie făcute în echipă şi pentru aceasta avem nevoie de politici naţionale. Sunt lucruri care ne depăşesc şi lucruri pe care trebuie să le facem împreună. Ne dorim să se plătească salarii şi nu ajutoare sociale, ne dorim să investim în drumuri, în autostrăzi. Noi, locuitorii judeţului Alba, ne bucurăm de multinaţionale şi nu ne temem de ele”, a spus Ion Dumitrel, în discursul susţinut în 7 februarie la sediul companiei Star Assembly din Sebeş.

Grupul german Daimler a inaugurat joi, 7 februarie 2019, la Sebeş, prin intermediul companiei Star Assembly, linia de producţie a unor noi cutii de viteză destinate automobilelor Mercedes. Noua linie va produce cutii de viteză în opt trepte intitulate 8G Double Clutch Transmission. Noua unitate de la Sebeş dispune de o suprafaţă de 18.000 metri pătraţi, două treimi fiind alocate ariei de producţie, iar restul zonei de logistică, mentenanţă şi alte funcţii administrative ale Mercedes-Benz Cars. Investiţia a permis crearea a 500 noi locuri de muncă, iar ca valoare este de peste 200 de milioane de euro.

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb: Comunitățile locale din mediul rural pot accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii și pentru îmbunătățirea conectivității cu mediul urban

Utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale este mai importantă ca niciodată începând cu acest an, programarea europeană 2021-2027 alocând… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro