Rămâi conectat

Actualitate

Iohannis dă speranţe minerilor din Roşia Montană. Sindicatul „Viitorul Mineritului” salută declaraţiile preşedintelui

Ziarul Unirea

Publicat

în

Kalus Iohannis01Preşedintele Klaus Iohannis le dă speranţe minerilor din Roşia Montană. Declaraţiile făcute de preşedinte într-un interviu televizat, în care a precizat că doreşte reluarea discuţiilor privind proiectul minier de la Roşia Montană, subliniind totodată că în forma sa actuală nu este potrivit, au fost salutate de Sindicatul „Viitorul Mineritului” din Roşia Montană.

Citeşte şi:Preşedintele Klaus Iohannis, despre proiectul Roşia Montană: „Nu a fost bine abordat, trebuie revăzut. Invit pe cei implicaţi direct să reia discuţiile”

„Cuvintele dumneavoastră aduc în inimile şi sufletele noastre din nou o rază de speranţă pentru un viitor mai bun, pentru o viaţă demnă, cu capul sus, aşa cum au trăit-o părinţii şi bunicii noştri, şi ei mineri, la fel ca noi. Însă mineritul la Roşia Montană s-a întrerupt în anul 2006 şi de atunci cu toţii aşteptăm o decizie a statului român, iar soarta copiilor noştri depinde de ceea ce veţi hotărî dumneavoastră, cei ce ne conduceţi”, se arată în scrisoarea deschisă a sindicatului, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, sindicatul „Viitorul Mineritului” Roşia Montană critică opozanţii proiectului minier, mai ales un ONG din Roşia Montană care nu ar reprezenta de fapt voinţa comunităţii.

„Acest ONG nu numără mai mult de câteva familii, oameni care au lucrat în minerit şi au pensii din minerit, iar acum luptă să oprească mineritul! Dar este susţinut financiar de diverse organizaţii, fără să aibă nicio legătură cu noi, oamenii simpli din Roşia Montană. Organizaţia aceasta nu are legitimitate, nu ştim ce interese reprezintă. Noi nu facem parte din cei ce vor dispariţia de pe hartă a Roşiei Montane, loc sortit pieirii dacă nu repornim mineritul. De ce acest ONG, Alburnus Maior după cum îşi spune, nu recunoaşte că nu vorbeşte în numele localnicilor din Roşia Montană care, la referendumul din 2012, au spus Da mineritului şi proiectului minier în procentaj de 80%? Noi vrem minerit la Roşia Montană! Vrem să ne facem meseria noastră pe care am învăţat-o cu mult drag din tată-n fiu!”, se mai arată în scrisoarea citată, potrivit stiripesurse.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea