Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Rus vede în judetul Alba cel mai mare potenţial de creştere din Transilvania

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma unei analize economice a judeţelor din Transilvania, clujeanul Ioan Rus, fost ministru de interne şi vicepremier în Guvernul Năstase, a declarat pentru ziuadecluj.ro că judeţul Alba are un  important potential de creştere economică, enumerând totodată câteva dintre cele mai puternice companii din judeţ.

ioan rusDin punct de vedere economic pot să vă spun că aproape toate județele din Transilvania sunt pe plus sau pe cale să devină pe plus. Am fost acum două săptămâni la inaugurarea fabricii Mercedes de la Sebeș. Se vor fabrica acolo cele mai moderne cutii de viteză automate din lume, o fabrică mare, și am discutat cu mai mulți, a fost și premierul și miniștrii Șova, Niță și am luat Alba. Alba are Transavia, care produce carne de pui, între cele mai mari firme din țară, are Albalact, una dintre cele mai bune din țară, are Elite cu carne de pui, cu mezeluri, printre cele mai bune, Kronospan, cea mai mare firmă din țară, Mercedes a venit acum, cu siguranță cea mai solidă investiție din România, porțelanul de Alba funcționează.

Alba e un județ care nu poate da atâta forță de muncă cât e nevoie și vorbeam cu directorul noii fabrici și spunea: <<Dacă se termină autostrada, în 50 de minute sunt la Sibiu, mă urc pe avion, într-o oră sunt la Cluj, mă urc pe avion, dacă se face autostrada către Nădlac, piesele pleacă, vin>>.

Sălajul, cu Silcotubul, cu Michelinul, cu celelalte, e cam în aceeași situație, Bistrița-Năsăud cu Acumulatorul, mii de locuri de muncă, șomaj redus, Maramureș, Satu-Mare se descurcă pe zona lor, Arad, Timiș, la fel, singurul județ care are unele probleme e Hunedoara, care a avut un tip de industrie, greu reconvertibilă, au și furat-o de-au rupt tot pe-acolo. Dacă te uiți cu atenție la județele din Transilvania, toată lumea a făcut pași înainte”, a declarat, în cadrul unui interviu acordat ziuadecj.ro, Ioan Rus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea